Konec roku se blíží a s ním i další skvělé seriály. Které z nich byste si neměli nechat ujít?

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Konec roku se pomalu, ale jistě blíží a s ním se blíží i pravidelné bilance. Vzhledem k množství skvělých seriálů, ale i těch, od nichž se hodně očekávalo, aby nakonec spíše zklamaly, lze předpokládat, že o nejlepších seriálech roku 2019 se bude diskutovat dlouho a vzrušeně. Tak jako téměř vždycky. Ještě předtím se ale můžeme podívat na ty seriály, které by se mohly stát tématem podobných debat a které ještě nikdo neviděl. Jaké jsou nejočekávanější kousky konce roku? 

Watchmen

20. října uvede HBO adaptaci slavného komiksu Alana Moora s názvem Watchmen. Tento dnes bezpochyby kultovní komiks se dočkal adaptace již v roce 2009, kdy jej na filmové plátno přenesl režisér Zack Snyder (jinak třeba 300: Bitva u Thermopyl či Muž z oceli). Oproti filmu však seriál slibuje zcela nový příběh, který bude do komiksového univerza pouze zasazen.

V hereckém obsazení osmidílného seriálu zaujme třeba Jeremy Irons (Lolita, Francouzova milenka), ale i Yahya Abdul-Mateen II z Aquamena či z pozoruhodného hororu My.

Riverdale – čtvrtá série

I druhý ze seriálů na tomto seznamu je inspirován komiksovou předlohou. Seriál Riverdale má za sebou již tři série (první dvě velmi úspěšné, třetí přece jenom trochu pokulhávala) a ta čtvrtá by se podle posledních zpráv měla na Netflixu objevit v první polovině října. Protagonisté by měli ve čtvrté sérii zamířit do posledního ročníku studia a podle všeho by měla mít čtvrtá série – stejně jako ta druhá a třetí – dvacet dva epizod.

The Crown – třetí série

Pokud jste si někdy pokládali otázku, jaký život vede královna Alžběta II., pak je seriál The Crown skvělou volbou. Právě na v současnosti třiadevadesátiletou panovnici Velké Británie se zaměřil tvůrce Peter Morgan. Dvě série o životě Alžběty II. už byly odvysílané, jedna v roce 2016, druhá o rok později. Obě měly deset dílů stejně jako ta třetí, která by se měla na obrazovky dostat v listopadu. V té už by měl být princ Charles konečně dospělý. A pokud vás seriál chytne natolik, že se budete bát chvíle, kdy se s ním budete muset rozloučit, není třeba házet flintu do žita – čtvrtá série už se plánuje.

Ve jménu vlasti – osmá série

Od roku 2011 se vysílá seriál Ve jménu vlasti od Alexe Gansy a Howarda Gordona. Každý rok (vyjma roku 2016) byla zveřejněna nová řada, vždy dvanáctidílná, a nejinak tomu bude letos. Dle všech zpráv je však osmá řada tohoto oceňovaného a divácky mimořádně úspěšného seriálu tou poslední. Zapletenou a zručně rozehranou politickou partii, která reaguje i na aktuální společenská témata, by měla dvojice tvůrců konečně sehrát až do konce. Jak se jim to podaří, je otázka. V roce 2019 byla zatím seriálová finále spíše propadáky.

Princip slasti

Desetidílný kriminální seriál s názvem Princip slasti by měla uvést Česká televize. Polský režisér Dariusz Jabłoński (Jahodové víno, též byl jedním z producentů snímku Je třeba zabít Sekala) svedl dohromady vyšetřovatele ze tří zemí: z Polska, z Ukrajiny a také z České republiky. Ti by měli vyšetřovat případ useknutých ženských paží, které všichni vyšetřovatelé najdou ve svých zemích. Synopse je lákavá, stejně jako herecké obsazení (nemyslíme tím pouze Karla Rodena). Je třeba doufat, že nadšení neopadne hned po prvním dílu.