Pražské sběrné dvory za miliony. Rozhodne se, kdo dostane lukrativní zakázku

Praha vyhlašuje zakázku na provoz sběrných dvorů
 

Pražský magistrát vypíše veřejnou zakázku na provoz sběrných dvorů v letech 2020 až 2023. Zakázka by měla vyjít na 349,3 milionu korun. Důvodem je blížící se konec platnosti smluv se současnými provozovateli. 

Zakázku schválili ve čtvrtek večer zastupitelé hlavního města. Ve sběrných dvorech mohou lidé bezplatně odkládat zejména objemný odpad. Provozovat dvory ukládá městu zákon a plán odpadového hospodářství Prahy. 

Zakázka bude rozdělena na 13 částí podle počtu sběrných dvorů, které se na území Prahy nachází. Podle dokumentu schváleného zastupiteli bude rozdělena také kvůli tomu, aby se o ni mohly ucházet malí a střední podnikatelé. Tendr bude vypsán letos v říjnu.

Na tři roky

Smlouvy s vybranými provozovateli budou uzavřeny na období od února 2020 do června 2023. Celková soutěžená částka je součtem všech 13 částí, na které byla zakázka rozdělena.

Sběrné dvory jsou v Praze 2, 3, 4, 5, 6, 9, 11, 14 a 22 a rovněž v Dolních Měcholupech, Kunraticích, Satalicích a Běchovicích. Lidé tam mohou odkládat nejen objemný odpad, jako je například starý nábytek, ale také stavební odpad. Pražané mohou využít také velkoobjemové kontejnery, které město v pravidelných intervalech rozmisťuje po Praze.