Místo objednaného oblečení přišly drogy za 13 milionů korun

Drogy v hodnotě 13 milionů korun mísro dvou kousků oblečení?
 

Objednávat si věci přes internet je dnes zcela běžná součást obchodní strategie. Lidé jsou na tento pohodlný způsob nakupováním zvyklí, ale vždy je něco, co může překvapit. Jistě, někdy se třeba zásilka zpomalí nebo v nejhorším se ztratí. Jen málokdy se však stane, že si objednáte oblečení a přijdou vám drogy v hodnotě 13 milionů korun.  

Manželský pár z Lince si přes internet objednal dva kusy oblečení. Pošta kromě objednaného zboží dodala i zásilku tablet extáze, nazývané taneční droga, v hodnotě 500 000 eur (téměř 13 milionů Kč). Oznámila to dnes hornorakouská policie.

Balíček s 24 800 pilulkami amfetaminu měl putovat do Skotska. V květnu ho však dostali manželé ve věku 58 a 59 let, kteří si prostřednictvím internetu objednali v Nizozemsku oblečení. Už při přejímání zásilky se podivovali nad hmotností obou dodaných balíčků.

Překvapení za miliony

Překvapení příjemci zásilku odnesli zpátky na poštu, kde se potvrdilo, že jde o mylné doručení. Balík s drogami měl být odeslán z Nizozemska do Skotska. Skotští kriminalisté mezitím vypátrali skutečného adresáta drogové zásilky a zatkli ho. O případ se zajímají také nizozemské úřady, které pátrají po odesílateli drog.

Nikdy tak nevíte, co nakonec čeká v balíčku s objednaným zbožím. Drogy v hodnotě 13 milionů korun je opravdu šokující omyl. Jen štěstí, že postarší pár není zrovna cílová skupina této taneční drogy.