Dana Morávková: Počet kabelek už nezjišťuji, jsem fakt nemocná

Známá herečka na kabelkách doslova ujíždí, už řadu let má vlastní kolekce
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Jen málokdo by si nevšimnul sofistikovaného stylu herečky Dany Morávkové. Na veřejnosti je vždy dokonale upravená a zpravidla i s kabelkou z kolekce, kterou navrhuje pro českého výrobce kabelek. Její vášeň a koníček tak nabral před pěti lety zcela nový směr, který je jistě snem mnoha žen.

„Letos už jsme vytvořili desátou, jubilejní kolekci,“ prozradila herečka. Inspiraci k předešlé tvorbě sbírala zejména na přehlídkových molech věhlasných módních domů. Pro tuto zvláštní příležitost se ale rozhodla udělat změnu a vrátit se ke kořenům. Aby také ne, když má tolik inspirace, že by ji mohla rozdávat.

„Inspirací mi byla moje i Petrova maminka, naše babičky…zkrátka všechny ženy, matky, pro které je praktičnost na prvním místě. Tato kolekce se tedy nemohla jmenovat jinak než Maternity čili mateřství,“ rozplývá se.

Z každé kolekce už jenom dvě

Sama ale přiznává, že její kabelková kolekce nemá s praktičností často nic společného. „Já už jsem nemocná,“ dodává se smíchem. „Počet kabelek už raději nezjišťuji, ale došlo to do fáze, kdy jsem si předsevzala, že z každé kolekce si můžu vzít jenom dvě.“

S podobným problémem se potýká i modelka Romana Pavelková, která se značkou Elega spolupracuje řadu let a byla dokonce i tváří několika kolekcí. „Zřídkakdy mě potkáte s kabelkou od jiné značky. Mám něco mezi čtyřiceti až padesáti kousky,“ přiznává zrzka, která na představení kolekce přímo v Třebechovicích pod Orebem nemohla chybět. Na akci přišel i hudební objev David Pet s přítelkyní, která si prý na počínající sbírku musí teprve udělat doma místo.