Jak se obléct na pohovor? Ani, vyzývavě, ani usedle

Optimální je se zeptat přímo zaměstnanců dané společnosti, jak to v ní z pohledu oblékání chodí
 

Chystáte se na pohovor? Pak se určitě musíte soustředit na své znalosti a také na aktuální výkon. Rozhodně ale všechno nebude jen o tom, co řeknete a jak se budete na personalistku usmívat. Stoprocentně se vyplatí vsadit na stylové oblečení. Oděvy jsou totiž tím prvním, čím můžete zaujmout, a to jak v pozitivním, tak i negativním slova smyslu. Jak se tedy obléct na důležitý pohovor? Třeba podle následujících pravidel a tipů.

Jaké jsou v konkrétní firmě oděvní zvyklosti?

Optimální je se zeptat přímo zaměstnanců dané společnosti, jak to v ní z pohledu oblékání chodí. Jestliže tady panuje poměrně přísný dress code, pak se připravte na to, že uvidíte nejspíše kostýmky a obleky. V opačném případě jsou jakousi klasikou džíny a trička. V každém případě se vyplatí být do jisté míry střídmá. Ani na neformálním pohovoru nemusí hrát prim vytahané trička pastelových barev. Výborné jsou naopak stylové dámské halenky a košile.   

Dress code firmy lze i odhadnout

Jinak ale není problém také dress code firmy odhadnout. Obléct se můžete už podle zaměření dané společnosti. Jak to vlastně chodí? Třeba v bankách a finančních institucích jsou pravidla nejpřísnější. V reklamních agenturách je situace poněkud odlehčená. V IT společnostechčlověk nikdy neví. Často se jedná spíše o neformální oděvy.   

S výstřihem příliš neexperimentujte

Víte, že před vámi bude na pohovoru stát muž? Pak se sice můžete do jisté míry odvázat, ale ne vždy to musí být nezbytně maximálně hluboký výstřih. Najít se dají elegantní dámské topy, jež dokážou na jednu stranu zvýraznit kontury vaší postavy, nicméně na stranu druhou nepůsobí nijak vyzývavě a extravagantně. Hodně oblíbené jsou především sukně v kombinaci se zajímavými halenkami.  

Elegance nemusí být usedlá!

Když se elegantní dámská košile dá dohromady se sukní, může vzniknout také výborná, vkusná a ne vždy usedlá kombinace. Jestliže se nehodláte příliš odvazovat, stačí vám černá a bílá. V opačném případě můžete zvolit některé jemné odstíny.  

Klíčová slova: