Pavel Novotný: Komunisty nesnášim a Ondráček je bolševická sv**ě. Koncert Laca jedu na vlastní triko

Petr Fiala starostovi Řeporyjí vyjádřil podporu i v boji s poslancem Ondráčkem
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Asi není člověk, který by neznal jméno Pavla Novotného. Bývalý "dělník bulvárů" se v posledních komunálních volbách stal starostou městské části Praha Řeporyje. Společnost rozděluje, jedni ho nesnášejí, jiní milují. Druhá skupina se generuje zejména z "jeho" městské části. Zatočil s nepojízdnými autovraky, bojuje proti nelegálním ubytovnám atd. Teď chystá koncert hudebníka Laco Décziho. Proč? Protože komunisté. A hlásí vyprodáno během pár hodin!

/KAUZA ONDRÁČEK/ Mohlo by se zdát, že Pavel Novotný je pro současnou ODS, která se stále snaží zbavit stigmat minulého vedení, takovou nepříjemnou veškou v kožichu. Jeho výroky jsou totiž často za hranou, servítky si rozhodně nebere.

Nicméně nedávná návštěva lídra strany Petra Fialy na řeporyjské radnici a vyjádření podpory Novotnému byla jasným vzkazem, že partaj za ním stojí. Dost možná je takový Enfant terrible přesně tím, co ODS potřebuje. Lidskost, blízkost obyčejným lidem byť za cenu vyjadřování štamgastů z páté cenové. Jasně, nemohou takoví být všichni, pak by to nebyla strana, ale blázinec. Ovšem jeden, dva členové vybočující z řady? Proč ne. 

Srovnávat s mladým Klausem nelze

Chování Novotného svádí ke srovnání s Václavem Klausem mladším. Ale mezi těma dvěma snad ani nemůže být větší rozdíl. Zatímco Novotný (alespoň to tak vypadá) kope svými praktikami za lidi a jsou za ním hmatatelné a viditelné výsledky, exprezidentův syn "jede" hlavně na sebe a jeho výroky spadají do populistického soudku, k realizaci mají velmi daleko. Po sociálních sítích koluje roztomilý vtip, o tom, že Klaus mladší se svou Trikolorou přetahuje zejména voliče SPD, hlavně pak ty, kteří alespoň dokončili základní školu. Ti, kterým se to nepovedlo, zůstávají. Humorné nebo mrazivě reálné? Posuďte sami.

Prořízlá pusa a říkání svého názoru nahlas je sice pravděpodobně "chlapské", ale také je to cesta ke sporům a konfrontacím. Novotný se o tom přesvědčil už mnohokrát. Naposledy, když na adresu poslance KSČM Ondráčka napsal, „že by měl být odsouzen za vlastizradu na doživotí a poté usmrcen tajnou službou“. Narážel na jeho cestu na Ukrajinu. Starosta Řeporyj je policií stíhán za přečin podněcování k vraždě. 

V Rusku nebo v Číně by zmizel

Faktem je, že toto už je silná káva. Možná by bylo na místě uznat chybu a stáhnout se. Novotný ale nic takového neplánuje. Stojím si za tím, co jsem napsal. Mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce. Nic nedovolám, nemám k tomu důvod. Ondráček je bolševická sv**ě, jako všichni komunisté. Kdybychom žili v Rusku nebo v Číně, tak by zmizel a už by ho nikdo nikdy neviděl,“ doplnil Novotný. 

Extrémní politik se svých názorů evidentně nevzdá, naopak, půjde ještě dál. 11. prosince pořádá v Řeporyjích koncert známého hudebníka Laco Décziho, což se v podstatě může brát jako protikomunistická demonstrace. „Laco mi řekl, ať jim neříkám sv**ě. Že jsou to prý čů***i. Měl jsem obrovskou radost, že mě takto podpoří, je to pan umělec. Lístky se vyprodaly během tří hodin, 440 kousků,“ hlásí Novotný. Nutno doplnit, že koncert nepořádá městská část, ale Pavel Novotný jako soukromá osoba. Uvidíme, jak velký "bugr" to v řeporyjské Sokolovně nakonec bude.