Vánoční trhy za hranicemi. Krásné destinace, které vás okouzlí úžasnou atmosférou

Drážďany jsou co by člověk kamenem dohodil
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Při toulkách Českou republikou nalezneme hned několik krásných míst, kde na vás dýchne vánoční atmosféra. Vyhlášené trhy na Staroměstském náměstí či v Olomouci jsou již tradiční jistotou. Někdy je však dobré si udělat výlet za hranice. Poznat jiný kraj a jiný mrav je právě v období vánočních svátků ideální příležitost. 

Česká republika má výhodu, že v Evropě leží přímo uprostřed. Díky tomu nejsou zahraniční destinace nedostupné. Jen pár hodin od hranic s naší republikou tak můžete poznávat nová osvědčená místa, která okouzlují návštěvníky z celého světa. Nebojte se tak poznávat nová místa nedaleko našich hranic.

Vídeň

Místo, které už třikrát zvítězilo v žebříčku ideálních měst pro život, samozřejmě nemůže opomenout blížící se vánoční svátky. Jedno z nejhezčích měst v Evropě a hlavní město sousedního Rakouska je ideálním cílem výletu v jakékoli roční době. Vánoce jsou však něco speciálního a zdejší trhy vás rozhodně nezklamou. 

Tím neproslulejším místem je bezesporu náměstí Rathausplatz. U vchodu vás přivítá metr vysoký oblouk se svíčkami a následně se můžete kochat zhruba 150 vánočními stánky. To však není všechno. Velmi lákavá atrakce je strom ověšený svítícími srdíčky. Zamilovaní si tak musí pamatovat jméno tohoto krásného stromu, který je Herzerlbaum.  

Vídeň toho přes vánoční svátky nabízí mnohem víc. Co taková Vánoční vesnička na náměstí Marie Terezie či v kampusu Vídeňské univerzity? Ten, kdo bude unuděn blikajícími světýlky, může klidně navštívit monumentální výstavu slavného malíře Albrechta Durera v Albertině.

Drážďany

Tady jde opravdu o místo, kde přesně platí, že leží co by kamenem dohodil. Od 27. 11. zde můžete navštívit nejstarší německý vánoční trh Štrýclmarkt. Ten už svoje návštěvníky láká neuvěřitelných 585 let. Asi nejfotografovanějším místem tohoto místa je 14,61 metrů vysoká krušnohorská stupňová pyramida. 

Dražďany tak nejsou jenom místem, kam jezdí Češi levně nakupovat a jiní zase hledají lépe placenou práci. Místa, které leží opravdu jenom pár kilometrů za hranicemi České republiky, se mohou stát oblíbeným cílem vánočního výletu, na který rozhodně nezapomenete. 

Norimberk

Už dávno není Norimberk spojen pouze s tragickými událostmi druhé světové války. Zapomeňte na chvíli na obrovský stadion, kde Adolf Hitler svolával zfanatizované davy nacistů. Norimberk se během vánočních svátků proměňuje v oblíbené místo, kde na vás dýchá ojedinělá atmosféra na každém rohu. 

Norimberský Christkindlesmarkt je největším vánočním trhem ve střední Evropě. Každý rok ho navštíví více jak 2 miliony lidí a není to rozhodně náhoda. 200 stánků je sice v zájmu opravdu velkého množství návštěvníků, ale není žádný problém se ztratit v uličkách Norimberku a navštívit některý z kostelů, kde můžete narazit na kapelu hrající tradiční koledy a vůně položeného smrku ve svatostánku vám navždy zůstane v paměti. 

Krakov

Váš vánoční výlet nemusí nutně mířit pouze do Německa či Rakouska. I v Polsku totiž narazíte na krásná místa, která vás očarují nádhernou atmosférou. Trošku ve stínu jiných měst uprostřed Evropy totiž leží Krakov. Místo, kde můžete být svědky krásné architektury, láká v období Vánoc také na nádherné trhy. 

Nejvyhledávanější město Polska dokazuje, že se nacházíte tam, kde jsou vánoční svátky tím nejvýznamnějším křesťanským svátkem v zemi. Na trhu zde narazíte pouze na autentické řemeslníky a tradiční polské pokrmy. 

Nejvíce návštěvníky láká Hlavní krakovské náměstí Rynek Glowny, kde na několik týdnu vyroste adventní městečko. Pokud chcete nakoupit tradiční polské suvenýry a zažít krásnou vánoční atmosféru, tak neváhejte. Krakov však nabízí mnohem víc a uvidíte, že se do tohoto města budete velmi rádi vracet.