Dubaj – skutečný ráj na zemi

Dubaj si zamilujete
  |  Komerční sdělení

Vydejte se na cestu za dobrodružstvím a zažijte nezapomenutelné chvíle v jednom z nejkrásnějších měst světa. Dovolená v Dubaji je trefou do černého pro zamilované páry, rodiny s malými dětmi i náročné cestovatele. Nabízí koupání během celého roku, nevšední kouzlo arabské architektury i luxus.

Hlavní město Spojených arabských emirátů se rozléhá na dechberoucím pobřeží Perského zálivu. Jeho návštěva slibuje přehlídku historických klenotů i nejdražších a nejhonosnějších staveb. Možná jste nevěděli, že má Dubaj nejdelší vlakový systém světa a nejvyšší budova planety Burdž Chalífa je vysoká neuvěřitelných 828 metrů.

Co vidět v Dubaji?

Pokud si chcete zpříjemnit prohlídku města ojedinělým zážitkem, můžete ji absolvovat klidně helikoptérou či balónem. Bezpochyby vás uhrane kolosální obchodní centrum Dubai Mall pyšnící se více než 1 200 obchody, zimním stadionem a akváriem, ale také ostrov s gigantickým ruským kolem. Kroky návštěvníků lační vidět pevnost Dubai Fort a přilehlé muzeum, historickou osadu Šindaga, historické čtvrti Bastakia Quarter i Deira. Samozřejmostí je prohlídka přístavu Dhow Warfes s luxusními plachetnicemi a mešity Jumeirah Mosque. 

Koupání je na prvním místě

Nejvíce však turisty láká celoroční teplé počasí. V létě se teploty pohybují kolem čtyřicítky a v zimě dosahují třiceti stupňů. Jen kousek od centra Dubaje je veřejné koupaliště s písečnými koberci. Pláž Al-Mamzar je překrásná, ale vstup na ni je zpoplatněn. K dalším plážím patří Sharjah Al Khan, La Mar či Jumeira Public Beach. V Dubaji si užijete také nakupování na tržnicích i v moderních obchodních centrech. Ani turisté milující večírky nepřijdou zkrátka. Párty se zde konají až do rána a jsou často spojené s ohňostroji. Lidé jsou zde pohostinní a přátelští. Dovolená v hlavním městě Spojených arabských emirátů je bezpečná a komfortní.

Klíčová slova: