Hvězdárna v Brně nabídne program od Štěpána až po Tři krále

Hvězdárna v Brně nabízí zajímavý program
 

Ještě nemáte program na další volné dny? Pokud to nemáte daleko do Brna, je po starostech… Hvězdárna a planetárium Brno přichystaly program pro veřejnost od Štěpána až do Tří králů. Zájemci si podle něj mohou zakoupit vstupenky na webu, aby se vyhnuli frontám.

 

Od čtvrtka až do konce roku bude kolem poledne k vidění Kouzelný útes. "Moře a oceány naší planety ukrývají neuvěřitelná tajemství. Jedním z nejcennějších je útes Kaluoka hina. Obyvatelé žili vždy poklidným životem, než vybuchla nedaleká sopka," uvedl ředitel hvězdárny Jiří Dušek.

Pouť Sluneční soustavou

Odpoledne a v podvečer je na programu Příběh nekonečných poutníků, který přenese diváky na jedinečná místa napříč Sluneční soustavou. Seznámí je se dvěma poutníky, jejichž příběh je srovnatelný s výpravou kosmonautů Jurije Gagarina nebo Neila Armstronga s Edwinem Buzzem Aldrinem.

V sobotu se hvězdárna promění v hřiště pro děti a jejich rodiny. "Po celý den se budou promítat projekce pořadů v digitáriu. Zařadíme volně přístupné programy pro děti. Malí i velcí si prohlédnou pohyblivé modely brněnských modelářů nebo si zapózují s kosmonautem," řekl Dušek.

Novoroční tajemství padajících hvězd

Na hvězdárnu lze vyrazit i na Nový rok. Odpoledne bude promítání představení Lucie: Tajemství padajících hvězd, které zavede diváky mezi tři zvířecí kamarády, hledající odpovědi na otázky proč padají hvězdy a zda jsou skutečné.

Další dny hvězdárna nabídne kolem poledne Tajemství gravitace, v němž se dvanáctiletý učeň kouzelnické školy Felix bude více než o kouzla zajímat o tajemství vesmíru. Odpoledne pak opět bude na programu Příběh nekonečných poutníků.

 

Klíčová slova: