Ve středních Čechách se lyžuje, je ale potřeba vybrat správné středisko

Středočeská lyžařská střediska fungují, situace ale není dobrá
 

Máte v plánu víkendové lyžování? Středočeské lyžařské areály hlásí podobné podmínky jako před týdnem. Provozovatelé by uvítali větší mrazy, které by umožnily další zasněžování. Dosavadní sněhové zásoby se podle správců středisek naštěstí neztenčují.

"Pořád se jezdí relativně dobře, na víkend jsme připraveni," řekl ředitel zimního areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku Jaroslav Krejčí. V provozu je podle něj celý areál, na sjezdovce leží asi 40 až 60 centimetrů sněhu.

Na Šibeničáku se lyžovat bude

Lyžovat se bude o víkendu také na Šibeničním vrchu u Mnichovic nedaleko Prahy. „Podmínky se nezměnily. Počasí naštěstí nezpůsobuje tání, ale rozhodně neumožňuje zasněžování dalších ploch,“ uvedl provozovatel Jan Zenkl. Na hlavní sjezdovce na Šibečním vrchu je podle Zenkla zhruba 30 centimetrů technického sněhu.

V Chotouni je až 60 cm sněhu

V provozu je také část sjezdovky v Kvasejovicích na Příbramsku, kterou pokrývá 30 až 60 centimetrů sněhu. Mezi 70 až 90 centimetry slibuje areál v Chotouni u Prahy, kde se také lyžuje.

„Máme v provozu část sjezdovky, jsme za to rádi, ale ta masa lidí sedí doma,“ komentoval návštěvnost správce kvasejovického střediska Petr Kroužil. „Naplno jede školička a jezdí jen skalní,“ dodal.

Klíčová slova: