Kam s dětmi na výlet v jižních Čechách?

V jižních Čechách se nachází nejpohádkovější hrady a zámky
  |  Komerční sdělení

Chystáte se na dovolenou do jižních Čech? Připravili jsme si pro vás několik tipů na kratší i delší výlet s dětmi. Výběr je skutečně velký. Na své si přijdou sportovci, milovníci přírody, vědění i kultury.

Kulturní a historické památky

V jižních Čechách se nachází nejpohádkovější hrady a zámky. A to doslova. V zámku Hluboká nad Vltavou a jeho rozlehlé zámecké zahradě a parku se natáčela pohádka Pyšná princezna, zámek Červená Lhota zase znáte ze Zlatovlásky.

Zahraničními turisty je vyhledávaný hrad v Českém Krumlově. V jeho podhradí najdete malebné uličky s obchůdky s tradičními českými předměty, například s pardubickým perníkem a malou středověce laděnou uličkou řemesel.

Zábavní parky

Zaručeně se pobavíte v zábavním parku Fábula, kde můžete strávit den s oblíbenými pohádkovými postavičkami a dokonce se za ně převléci. Zdejší animátoři mají pro děti připraven program na celý den a díky rozsahu služeb parku nemusíte odcházet ani na oběd ven, jelikož Hostinec u Loupežníka Bambitky nabízí vydatné obědy.

Výlet za faunou a flórou

V jižních Čechách se nachází několik zoo a farem. V Hluboké nad Vltavou se nachází minizoo u zdejšího loveckého zámečku. Pokud vás zajímají pouze plazi, zamiřte možná do krokodýlí zoo v Protivíně.

Svými specifiky vás přiláká přírodovědné muzeum Semenec v Týně nad Vltavou. Můžete si zde vyzkoušet stezku naboso, sudoválení, hledání pokladu nebo si vyzkoušet včelaření.

V Písku vás uvítají v Zemském hřebčinci unikátním nejen díky koním, ale díky původní architektuře 19. století. Velmi specifickou zábavou se zvířátky je bizoní farma Rožnov v České Kanadě. Bison Ranch Rožnov je vybaveno také restaurací nabízející pokrmy z vlastního organického masa.

Koupání a rybaření

V okolí Tábora, Hluboké nad Vltavou a hlavně v České Kanadě leží mnoho rybníků a jiných vodních nádrží. V České Kanadě se ke koupání využívá rybník Komorník, Katmírovský rybník a rybník Zvůle. Mnohé z nich slouží jako přirozená shromaždiště vodního ptactva.

Nádhernými rybníky se může pochlubit Třeboňsko. Oblíbený je například rybník Svět obklopený cyklostezkou poeticky zvanou Cesta kolem světa.

Blízko Veselí nad Lužnicí se rozkládají Veselské pískovny s pěti rozlehlými vodními jezery vzniklými těžbou štěrkopísku v minulém století.

Klíčová slova: