Princ Harry už nechce být princem. Říkejte mi prostě Harry

A kdy že tedy začnou žít ten normální život? Zatím to tak nevypadá
 

Princ Harry se poprvé od svého stěhování do Kanady navrátil do Spojeného království, aby zde provedl několik posledních veřejných výstupů jakožto niterní člen britské královské rodiny. Při svém vystoupení na summitu, týkajícím se udržitelného cestování, požádal, aby byl oslovován pouze svým křestním jménem. 

Princ Harry se do Spojeného království vrátil v úterý večer a jeho první cesta mířila do skotského hlavního města Edinburghu. Zde se ve středu 26. února pořádal summit o udržitelnosti v oblasti cestování. Právě sem přijel Harry podpořit svůj projekt s názvem Travalyst, který se zaměřuje na ekologický turismus. 

Harry chce zpětnou vazbu
Na summit bylo sezváno přibližně 100 zástupců turistických a cestovních organizací, díky kterým by se mělo Harrymu a jeho týmu podařit získat zpětnou vazbu na jeho plány v oblasti udržitelnosti, jako je například vytvoření online bodového systému pro označování ekologičnosti letů, ubytování či dovolenkových zážitků. 

Chceme slyšet pravdu
„Chceme slyšet pravdu a různé perspektivy ze všech oblastí průmyslu,“ pronesl na summitu princ Harry. Dodal také, že cílem jeho projektu není pouze přicházet s novými možnostmi a inovativními řešeními. Je totiž toho názoru, že v daném ohledu již byla spousta skvělé práce v minulosti vykonána. Je však nutné se zaměřit na to, aby se tyto snahy také odrazily na chování spotřebitelů.

Prostě Harry
Vévoda ze Sussexu by byl běžně oslovován jako Jeho královská výsost, nicméně vzhledem ke svému rozhodnutí opustit královské povinnosti a stáhnout se z popředí královské rodiny je nucen se všech svých titulů vzdát. Proto požádal moderátorku Ayeshu Hazarikaovou o to, aby jej oslovovala pouze jako Harryho.

„Dal jasně najevo, že bychom ho všichni měli oslovovat pouze jako Harryho. Proto vás, dámy a pánové, prosím, abyste vřele a po skotsku přivítali Harryho,“ řekla dle serveru Daily mail moderátorka účastníkům akce. Jedná se o jedno z posledních princových veřejných vystoupení pod křídly královské rodiny. Tu totiž k 31. březnu letošního roku spolu s manželkou Meghan a synem Archiem opouští.