V automobilce Škoda Auto je první potvrzený případ koronaviru

Jaká opatření automobilka přijme?
 

V automobilce Škoda Auto je první potvrzený případ nákazy koronavirem. Nakazil se zaměstnanec Škoda Parts Center, které je mimo hlavní výrobní závod v Mladé Boleslavi. Firma se nevyjádřila k tomu, zda a jak by mohla nákaza případně ovlivnit výrobu a další provoz firmy.

Škoda Auto Parts Center je v Řepově, který s Mladou Boleslaví přímo sousedí. Jde o sklad dílů pro automobily. Zaměstnanec se nakazil během dovolené v Rakousku. Další zaměstnanec ze stejného oddělení, který s ním cestoval, je nyní sledován lékaři.

"Oba dva jsou od čtvrtku 12. března 2020 mimo zaměstnání v domácí karanténě. Průběh infekce u nakaženého je mírný. Pracoviště obou těchto zaměstnanců bylo již vyklizeno a hloubkově dezinfikováno," řekl vedoucí komunikace Škoda Auto Tomáš Kotera. Ostatním zaměstnancům, kteří přišli do styku s nakaženým, již byla nařízena čtrnáctidenní karanténa a jejich pracoviště byla taktéž dezinfikována.

Ubytoven se to netýká

"Dezinfikovány byly i společné prostory jako závodní jídelna či sociální zařízení, které infikovaný zaměstnanec využíval," uvedl Kotera. Dotčený zaměstnanec podle něj nevyužíval ubytovacích služeb nabízených zaměstnavatelem, na ubytovnách proto nebyla přijata žádná mimořádná opatření.

V Česku je zatím 231 potvrzených případů nákazy novým koronavirem. Škoda Auto loni dodala do celého světa 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39 000 zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34 000 lidí.

Centrum Prahy se mění v město duchů. V ulicích však stále narazíte na několik turistů.

Klíčová slova: