Nová opatření vlády. Každý živnostník dostane kousek pole, krávu, slepice a jednoho vepře

Živnostníci půjdou makat na pole! Revoluční rozhodnutí Andreje Babiše
 

Současná koronavirová krize má samozřejmě i svůj hospodářský rozměr. Podnikatelé, živnostníci, firmy a zaměstnanci čekají na pomocnou ruku státu, která v rámci bezpečnostních opatření utáhla kohoutky ekonomiky. Nové řešení je však na stole a všichni se budou divit. Samozřejmě musíme přihlédnout k tomu, že je apríl, nebo ne? 

/APRÍLOVÁ SATIRA/ Vyhledávač Google za posledních 24 hodin v České republice vygeneroval nejčastěji vyhledávané slovo, kterým je zemědělství. Tato zvláštní anomálie má paradoxně velmi logický důvod. Vláda České republiky totiž nakonec nepřišla s nabídkou finančních kompenzací, jak se předpokládalo, ale vyšla do boje se zastavenou ekonomikou experimentálním způsobem. O co jde? 

Na pole!

Lidé se tak na internetu připravují na návrat do minulosti. Občané, jejichž povolání se kvůli koronaviru nemůže nadále rozvíjet, dostanou šanci v novém oboru. Jde o zemědělství. Andrej Babiš se v grandiózním gestu rozhodl předat své polnosti s řepkou do rukou milionů živnostníků. Každý dostane kousek půdy, tedy nové příležitosti, jak být soběstačný. 

K políčku totiž dostanou také dvě krávy, jednoho vepře a několik slepic. Aby člověk získal také kohouta, musí vyplnit formulář, kde dokáže, že jeho příjmy klesly v prvním čtvrtletí o 10 procent. 

Lidé tak budou znovu obdělávat svoje políčka, v chlévu dojit krávy a krmit prasata. Jednak si tím zajistí stravu pro sebe a svoji rodinu, a navíc se něco nového naučí. Orat pole totiž není žádná sranda.

Kdo z živnostníků umí dojit krávu? Andrej Babiš už se svým PR týmem připravuje skvělé video, které rozešle do celého světa, aby ukázal, jak jsou Češi šikovní. Údajně v jednom záběru i on podojí pořádnou krávu. 

Pro naše zdraví

Ozývají se hlasy, že si Andrej Babiš vzal koronavirus jako roušku, za kterou schovává zlé úmysly. Inspirací mu má být jeho velmi mezinárodní parťák Viktor Orbán. Ten má sice docela slušný náskok v rámci získávání neomezené moci, ale premiér Babiš se nenechá zahanbit. 

Jeho zemědělská reforma má totiž nejenom pomoci živnostníkům, ale hlavně také změní celý systém republiky. Pomalu se tak vrátíme do časů, kdy lidé sloužili na polích pánovi a ten je jednou za rok odměnil slavnostmi, pitím, jídlem a nějakým tím zlaťákem. 

Babiš svůj záměr konzultoval dokonce s náměstkem Prymulou, který přidal svůj odborný pohled epidemiologa. Údajně prý lidem práce na polnostech pomůže se zdravím. V případě, že se pustí do bio zemědělství, mají šanci na krásný, chutný a dlouhý život. Alena Schillerová k tomuto kroku chystá ještě jednu novinku pro malé firmy a živnostníky. 

Od státu totiž nedostanou jenom pole, ale i příspěvek na stavbu statků. Hospodařit bez stodoly prostě nejde. Lidé tak na youtube sledují tzn. tutorialy, kde se v rychlém videu naučíte to, co neumíte. Sledovanost zemědělských a stavitelských videí má prudký nárůst a ten, kdo nestudoval řemeslo, má dnes poněkud složitější situaci. 

V budoucnu tak počítejme s tím, že umělci budou zedníci, instagramový influenceři budou dojit krávu a dávat jídlo prasatům a šikovní řemeslníci se po návratu z pole pustí do výroby hrnečků, nádobí a jiných pro život důležitých předmětů. 

Vláda tak úplně paralyzovala celou republiku a vyhlášený dekret Andreje Babiše nemůže už nic zastavit. Opozice v parlamentu v podstatě neexistuje, stejně jako prezident Miloš Zeman, který celý den pouze leží v posteli a drží v ruce tužku, aby všechny ty dokumenty bez váhání podepsal. 

Tak snad se jednou aprílová zpráva nezmění v realitu…

KAM DÁL: Babišův klon. Ze strachu o bezpečnost se stal skvělý politický tah.