Babišova cesta domů bez možnosti návratu, Hamáčkova budovatelská mánie a Vystrčilovo vrtění Zemanem

Pánové Babiš s Hamáčkem se opravdu hledali, až se našli...
 

Spousta skvělých rozhodnutí zazněla v uplynulém týdnu od české vlády. Firma s šéfem v exekuci a bydlištěm na městském úřadě dostala státní zakázku za stovky milionů. Kvůli tomuhle zřejmě potřebujeme nouzový stav. A také jsme z vyjádření politiků zjistili, že COVID-19 je inteligentní virus, který "neútočí" během prvního dne, kdy si vyhlédne svoji oběť. Ještě, že i vážné věci se dají brát S NADHLEDEM.

  • Ministr vnitra Hamáček uvedl, že v zemědělství je práce dost a kdo ji momentálně nemá, mohl by jít tedy vydělávat tam. Má recht! Všichni darmožrouti, kteří doteď provozovali restaurace, kavárny, kadeřnictví a další živnosti, vezmou rýče, lopaty, zasednou za traktory a budou budovat vlast. Všichni si můžete zazpívat jako za hluboké totality: Vpřed soudruzi, hle, zaslíbenou zemi, kde už není pánů, ani žebráků! Kupředu, levá, kupředu, levá, zpátky ni krok! Jeden soudruh už se této budovatelské vášně dokonce chytil. Komunista Ondráček chce na pole nahnat studenty vysokých škol. Pane poslanče, raději si nepřejte vědět, kam bychom vás rádi nahnali my.
  • Ministerstvo zdravotnictví si objednalo dodávky respirátorů od firmy Recea Prague za celkem 310 milionů korun. Proti jednateli této společnosti je podle Pirátů vedeno 18 exekučních řízení a trvalé bydliště má hlášené na městském úřadu Prahy 5. Firma měla dosud roční tržby 116 tisíc korun a má záporný vlastní kapitál. A proč se to někomu nelíbí, sorry jako? Pořád voláte po podpoře živnostníků a malých firem, tak tady to máte!
  • Propagandistická mašinérie premiéra Babiše jede stále na plné obrátky, koronavirus se jí nijak nedotkl. Spíš právě naopak, každý vir je dobrý, když se dá šikovně vypustit. Evropská komise rozhodla, že v jednom ze sporů, který se týká údajného střetu zájmu pana Babiše a holdingu Agrofert, dále pokračovat nebude. Propagandistické weby to okamžitě oslavovaly jako obrovské vítězství a chvíli zapomněly i na COVID-19. Euforie však není na místě, EK pouze začala připravovat žalobu novou. Pravda ale je, že důvod k rychlým špuntům se u Babišovců najde kdykoli.
  • Hradní kancléř Mynář se stále nevyjádřil k otázkám, jak vznikl výhrůžný dopis čínské ambasády dnes již zesnulému senátorovi Kuberovi. Do všeho se tedy vložil předseda Senátu Vystrčil a poslal psaníčko prezidentu Zemanovi. Teď jsou tedy dvě možnosti - buď se začne pochybovat o duševním zdravím pana Vystrčila tak, jako se to stalo jistému novináři, který se ve své bláhovosti dotázal na to samé. Nebo se s předsedou Senátu pro jistotu rozlučme, mohl by totiž zmizet.
  • Severní Korea nemá nový typ koronaviru přesto, že sousedí z Čínou a Jižní Koreou a lidé tam padají jako mouchy (pravda, v KLDR padají i bez COVID-19). Alespoň tak to prezentuje tamní režim. Ověřit se to samozřejmě nedá a když to říkají soudruzi, pravda to zřejmě nebude. Naopak ze země prosakují informace například o tom, že v nemocnicích ani neteče teplá voda. Asi proto, aby spokojený severokorejský lid nemohl ze svých těl smýt tu sladkou chuť budovatelského socialismu.
  • Podle hlavního epidemiologa Romana Prymuly by se mohlo povolit vycestovat do zemí, kde je epidemiologická situace lepší nebo stejná jako v Česku. V první fázi se uvažuje o Slovensku a Chorvatsku. Je to dobrý tah, pan premiér bude moci konečně domů. Pak je třeba naše východní hranice neprodyšně uzavřít a nikoho nepouštět zpět. Bezpečnost České republiky musí být na prvním místě, druhou vlnu zákeřného viru tady nechceme.
  • Psi budou ostříháni dříve, než jejích páníčci, v pondělí se totiž otevírají psí salony. Podle ministra průmyslu a obchodu Havlíčka kvůli tomu, že dostal mnoho mailů na toto téma, takže vláda ve své moudrosti rozhodla. „Může se to zdát úsměvné, ale jsme národem pejskařů a lidé potřebují na jaře svého psa ostříhat,“ prohlásil. A také jsme národem, který má rád defenestrace. Bylo by fajn na to myslet.
  • COVID-19 je velmi inteligentní virus. Alespoň si to myslí česká vláda, která rozhodla, že kdo opustí Českou republiku a vrátí se do 24 hodin, nemusí do karantény. Nový typ koronaviru si zřejmě počká několik hodin, než se rozhodne, na koho hupsne. Jsme zvyklí na spoustu šíleností, ale tohle je už vážně na Chocholouška. 
  • V pondělí 27. dubna se mohou otevřít provozovny do 200 metrů čtverečních, pokud nesídlí v nákupních centrech nad 5000 metrů čtverečních, s výjimkou prodejen, které mají samostatný vchod z venku. Ministerstvo zdravotnictví ale přispěchalo s prohlášením, že „je umožněno prodejní plochu zmenšit na požadovanou velikost vytýčením (postačují např. ohraničovací (bezpečnostní) pásky).“ Jak chytré! Jenže co když budou chtít všichni jen do jedné části a namačkají se tam stejně, jako před pár dny v hobbymarketech? A prskat přes pásky je dovoleno, nebo je daný limit maximální délky?
  • Andrej Babiš nechápe kritiku uzavření hranic a tvrdí, že peníze je teď nutné utrácet doma. A co kdyby se každý rozhodl sám, nebylo by to možné? Chápeme, že komunistické manýry jsou premiérovi blízké, vládní pakt s KSČM se na něm logicky musí podepisovat. Ale stále ještě existuje něco jako Ústava ČR. Tak hlavně, aby nám předseda vlády do sněmovny nechodil v rudých trenkách a nezačal hranice obmotávat ostnatým drátem. Oboje je dost nepříjemná představa.
  • A ještě jednou Vratislav Mynář. Hradní kancléř uspořádal velkolepou zabijačku pro své přátele v době, kdy si obyčejný člověk láme hlavu s tím, jestli bude mít příští měsíc na jídlo. V případě pana Mynáře už ale dává smysl, proč nikdy nemůže dostat bezpečnostní prověrku. Tenhle člověk je totiž hrozbou i pro toho nebohého čuníka.

KAM DÁL: Bolestem v bederní části zad můžeme ulevit, pomůže i obyčejná chůze.