Koňakem proti koronaviru. Keňský guvernér ho rozdával chudým

Zkoušeli jsme to, fakt špatný způsob léčby
 

Kontroverzní guvernér keňské metropole Mike Mbuvi Sonko začal do balíčků potravinové pomoci pro nejchudší přidávat i malé lahve koňaku, protože alkohol podle něj pomáhá proti koronaviru. Sonko svou štědrost hojně propagoval na sociálních sítích.

Keňská vláda, odborníci i výrobce alkoholického nápoje ale začali okamžitě upozorňovat na to, že informace o alkoholu jako možném léku proti nemoci covid-19 je nebezpečný mýtus. Informovala o tom agentura Reuters.

"Přidáváme malé lahvičky Hennessy do potravinových balíčků, které dáváme našim občanům," oznámil Sonko a dodal. "Z výzkumu vedeného Světovou zdravotnickou organizací a dalšími zdravotnickými organizacemi víme, že alkohol hraje důležitou roli při potírání koronaviru i dalších virů."

Obvinili ho ze šíření dezinformací

Skupina LVMH, která značku Hennessy vlastní, ale okamžitě guvernérova slova popřela. "Konzumace alkoholických nápojů naší značky ani dalších proti viru nijak nechrání," uvedlo keňské zastoupení firmy. Mluvčí vlády Sonka obvinil z šíření dezinformací a z toho, že věc zneužil pro zvýšení vlastní popularity.

Sonko je jedním z nejmocnějších politiků v Nairobi a je známý také díky svým výstředním účesům a improvizovaným rapovým vystoupením. Loni ho policie zatkla kvůli podezření z korupce, soud jej však poté propustil na kauci na svobodu. Keňa ohlásila první případ nákazy koronavirem v půlce března, nyní registruje 225 infikovaných.

KAM DÁL: Farmáři se vracejí na trhy. Některé stánky zmizí, chystají se bezpečnostní opatření.