Alopecie u mužů: To je věčné téma, které však nemusí být bez odpovědi

Složení šamponu umí našim vlasům pomoci
  |  Komerční sdělení

Až 60 % mužů trápí alopecie, tedy vypadávání vlasů. Příčin může být více, i když u pánské části populace se to často shrne pod záložku: androgenní alopecie.

Pleš u mužů je pokládána za dědičnou a geny ji skutečně velice často způsobují. Příčinou může být i zvýšená hladina testosteronu. Mnohdy k vypadávání vlasů u mužů dojde i bez genetických dispozic a zjevných příčin, a to dokonce v poměrně mladém věku. Příčinou alopecie bývá stres i kožní nemoc. Mnohdy i nevhodná vlasová kosmetika. A právě muži ve správném výběru šamponu tápou, jinou vlasovou kosmetiku nepoužívají vůbec, nebo si ji „půjčují“ od manželky či přítelkyně.

Fungují šampony proti vypadávání vlasů?

Existuje řada univerzálních výrobků pro vlasy, které se zaměřují na padání vlasů, mnohé přímo na potíže mužů. Má smysl hledat šampon proti vypadávání vlasů pro muže a věřit jeho účinkům? Ne vždy máte tento boj šanci vyhrát, ale kvalitní vlasová kosmetika mnohdy pomůže „nevyhnutelné“ výrazně oddálit nebo třeba zachovat alespoň část vlasů.

Najděte si vhodný šampon proti vypadávání vlasů

Složení šamponu umí našim vlasům pomoci. Kvalitní šampony neobsahují DHT, naopak ale mají ve složení různé pokožku prokrvující složky. Často jde o jakousi antiageing složku pro vlasy – kofein. Šampon by měl rovněž zbavovat pokožku hlavy nadbytečného mazu, ne ji však vysušovat. Kvalitní šampony proti vypadávání vlasů nabízí Notino.cz. V jeho sortimentu nechybí tak prominentní značky, jako je Alpecin, Plantur, Korres či La Rochu-Posay.

Alpecin – specialista na padající vlasy, a nejen ty

Alpecin šampon je skvělým řešením pro různé typy vlasů i problémy s vlasovou pokožkou. Vyřeší však i mastné vlasy či lupy. Proti vypadávání vlasů u mužů najdete v sortimentu značky nejen šampony, ale třeba i tonikum, které stačí pravidelně vmasírovat do pokožky hlavy.