Zemanovo projímadlo, Jermanové neviditelná zakázka a Babiš není Pinokio

Premiér Babiš s hejtmankou Pokornou Jermanovou aneb když nás práce baví
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Jestli nechcete COVID-19, pijte litr mátového čaje denně, tvrdí zcela vážně jeden pražský politik. Možné je opravdu všechno v zemi, kde má prezident prudký jed za projímadlo a kde si nejvyšší komunista plete fašismus s nacismem při své ohnivé řeči. Na Jakeše z Červeného Hrádku to ještě nemá, ale dejme panu Filipovi čas. Vtipné to moc není, spíš smutné. Přesto se na události uplynulého týdne podívejme S NADHLEDEM.

  • Prezident Miloš Zeman zřejmě velmi často používá ricin pro vlastní potřebu, proto vypadá tak dobře. Správně uvedl, že jde o projímadlo. Hlava státu to prohlásila v reakci na informace, že je v České republice ruský agent, který u sebe má mít právě ricin. Jde ovšem také o prudký jed, konkrétně bílkovinný toxin, fungující jako tzv. buněčný jed. Ještě že máme tak bystrého prezidenta, který strčí všechny vědce, lékaře a vlastně kohokoli do kapsy. Každopádně přejeme pravidelnou stolici.
  • Zastupitel Prahy 11 za SPD Robert Vašíček doporučuje občanům v květnovém vydání radničních novin, aby se chránili proti COVID-19 pitím mátového čaje. Podle něj zabraňuje napadení plic. „Ponořil jsem se do studia cytologie, tedy nauky o buňce,“ chlubí se politik. Podle něj máta, jelikož obsahuje mentol, který se váže na receptory buněk v plících, je takto chrání a nový typ koronaviru pak plíce neohrozí. Podle Vašíčka je ideální pít litr mátového čaje denně. Pro pana Vašíčka by to chtělo recept, jak vyléčit bludy. Pokud máte, napište, rádi předáme. Zn. spěchá!
  • Ministryně spravedlnosti Benešová odmítá pomáhat podnikatelům. Stát jim prý "koronavirovými" nařízeními nijak neuškodil a jestli museli zavřít, přišli o peníze a nemají z čeho žít, je to jejich vina, protože mají mít "vatu". Naopak šéfka financí Schillerová je hodná dáma, která pomůže ráda. Chtěla by odkoupit ČSA, které jsou sice dnes bezvýznamnou firmičkou, ale 98 procent vlastní přítel Andreje Babiše miliardář Jiří Šimáně, resp. jeho Smartwings. Není tajemstvím, že tento dopravce je v problémech, a tak by se mu vstup státu velmi hodil. Ještě že má paní Schillerová srdce na správném místě, pomáhat šéfovým kamarádům v nouzi penězi daňových poplatníků je úctyhodné.
  • Poslanci hnutí ANO Patrik Nacher a Barbora Kořanová se jali umravňovat starostu Řeporyjí Pavla Novotného. Podle nich není vhodné, aby politik v televizi nazýval své oponenty kolaboranty, šmejdy či bolševickou lůzou. Mají pravdu, Novotný by se měl opravdu ve svých výrazech mírnit. Otázkou ale je, jestli by si dáma a pán z ANO neměli napřed zamést před vlastním prahem, protože například agent StB zůstane agentem StB, i kdyby se tito dva stavěli na hlavu. A jestli jim tedy nevadí mít za šéfa někdejšího aktivního člena organizace, která měla za cíl likvidovat odpůrce komunistického režimu, byla postavena na strachu, násilí a udávání, tak mají nějaký zvláštní metr.
  • Premiér Andrej Babiš nevynechá jedinou příležitost, aby nepochválil sebe a svoji vládu. Když je za co, proč ne. Ale tvrdit, že patříme mezi nejlepší státy světa ve zvládání pandemie koronaviru, je přinejmenším zavádějící, ale spíš lživé. Nejčastěji se srovnává počet případů nákazy koronavirem v poměru k počtu obyvatel. Jen v Evropě je v tomto "žebříčku" před námi hned třináct zemí. Ale "prohráváme" i v mnoha dalších faktorech, jasně nás válcuje například i Slovensko. Ještě že za každou lež panu premiérovi nevyroste nos jako Pinokiovi, jinak už by neprošel dveřmi.
  • Středočeský kraj nakoupil během koronavirové krize od firmy FBP 16 pomůcky celkem za víc než 35 milionů korun. Na část z nich čeká a čeká a čeká...navíc platí za kus stále 16,5 koruny přesto, že ceny šly v posledních týdnech rapidně dolů (například nemocnice kupují roušku za 5 korun). Aby toho nebylo málo, kraj od stejné společnosti objednal i respirátory FFP2, kde v přepočtu zaplatí zhruba 150 korun bez daně za jeden. Což je dnes také docela dost. Hejtmanka Pokorná Jermanová navíc s firmou uzavřela dohodu o mlčenlivosti. A tak jasně, přeci nebudou všechno troubit do světa, když chtějí, aby faktury nikdo neviděl, ne?
  • „Z celého srdce děkuji za štědrý dar poskytnutý Vámi, Vaším krásným městem a lidem,“ píše mimo jiné ve svém dopise adresovaném Hou Hong, tajemnici městského výboru komunistické strany v Kaifengu, starosta Náchoda za ČSSD Jan Birke. „Když jsme si na krabicích plných zdravotnických roušek přečetli Váš vzkaz psaný krásnou češtinou, vzkaz, který k nám došel z takové dálky. ‚Neexistuje nic na této zemi, co by mohlo být více oceněno, než opravdové přátelství.‘ Po těchto slovech není třeba ničeho dodávat, tato slova, a hlavně Váš čin, hovoří za vše,“ stojí dále v dopise. Patolízalské poděkování bylo součástí smlouvy, která Náchodu přinesla darem tisíc roušek. Na kolena, na kolena, na kolena, na kolena Jé, jé, jé...
  • Předseda KSČM Vojtěch Filip v Otázkách Václava Moravce zpochybnil, že Rusko vyhrožuje třem českým komunálním politikům. „Oni jsou ti, kteří tady oslavují fašismus. Postavit památník vlasovcům je jako postavit pomník fašismu, oni podporovali Hitlera,“ hlásil Filip. Historická znalost nejvyššího českého komunisty je ale velmi špatná. Adolf Hitler nebyl představitel fašismu, nýbrž nacismu. Pokud chce pan Filip kázat a vypouštět moudra v přímém televizním přenosu, měl by si dějiny nejprve nastudovat alespoň rámcově, toto už totiž vědí žáci deváté třídy základní školy.

KAM DÁL: Nejslavnější kapely světa i božský Freddie Mercury: Ukradené písničky i podivné názvy.