Babišovy kontajnery, Filipův boj za Koněva a hurá, opět "jsme nejlepší". Máme nejvyšší inflaci

Hele, Andy, vždyť jsi byl jeden z nás. Ty lidi jsme zavřeli do dolů, když vystrčili růžky
 

Sto milionů od Českých drah, Kostelecký párek do každé domácnosti a návrat do socialismu s dárkovými poukazy pro ty, kteří drží pusu a krok. Pan premiér měl plodný týden, a to se ještě chystá vymýtit rakovinu pomocí svých skvěle propracovaných metod. No, není skvělé, že máme Andreje Babiše? Podívejme se na uplynulé dny S NADHLEDEM, protože smích je prý zdravý.

  • Státní dopravce České dráhy utratily více než 112 milionů korun za reklamu a marketing u mediální skupiny Mafra. Je pouhou náhodou, když vydavatelství spadá do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše? Jde o rekordní částku, jiná velká vydavatelství mohou na takový kšeftík zapomenout. Navíc Mafra na valnou část těchto peněz dosáhla bez výběrového řízení. Bývalý ředitel ČD Miroslav Kupec uvedl, že „bylo všeobecně žádoucí, aby šlo právě o Mafru.“ No, samozřejmě! Vždyť udělat si očko u premiéra je dobré, ne? Navíc pan Babiš dře do úmoru pro svůj národ, tak proč mu sem tam nedat nějaký ten dáreček...
  • Statistik Karel Helman prohlásil, že „v Česku epidemie nebyla a není. Proto nevíme, kdy „skončí“...“ Je to tak trochu všeříkající, navíc logické - každá země jinak testuje, udává jiné příčiny úmrtí i počty mrtvých. Jakékoli relevantní srovnání tak neexistuje. Člověk se ale potom ptá, proč byla tuzemská ekonomika zadušena, proč jsme seděli doma "pod zámky" a proč jsme každý den sledovali plácání po ramenou politiků v přímých přenosech? Asi nějaký pokus o reality show. No, budiž teda, ale není to příliš drahá sranda?
  • Ekonomové se velmi podivují návrhu poslanců v čele s Margitou Balaštíkovou (ANO) a Zdeňkem Podalem (SPD). Ti totiž do sněmovny přišli s návrhem, aby se pultech tuzemských obchodů objevovalo převážně české zboží. Příští rok 55 procent, v roce 2027 pak 85 procent. Vypadá to na oko krásně, jenomže podle odborníků to nepovede k podpoře drobných farmářů, ale velkých společností jako Penam, Olma, Kostelecké uzeniny a další. Asi není náhodou, že princip potravinové soběstačnosti prosazuje jak premiér Andrej Babiš, tak ministr zemědělství Miroslav Toman. Takže tu máme premiérův Agrofert a v závěsu hned Agrotrade rodiny Tomanů. Oni to myslejí dobře, zažívací trakt zákazníků bude tou "kvalitkou" podroben takové zkoušce, že pak přežijeme vše.
  • Víceméně v tichosti jmenoval prezident Miloš Zeman předsedou Nejvyššího soudu předsedu senátu trestního kolegia soudu Petra Angyalossyho. Podle předsedkyně Soudcovské unie Daniely Zemanové a dalších se však ani nenamáhal své rozhodnutí zdůvodnit. Nikdo tak neví, proč právě tento muž zvítězil v souboji celkem čtyř uchazečů. Není to však zdaleka poprvé, kdy si na Hradě dělají, co chtějí. Připomíná to chování středověkých pánů, kteří ze svých paláců dřeli kůži z poddaných a nemuseli se zodpovídat nikomu a ničemu. Už tedy asi víme, proč pánové Tvrdík, Nejedlý a spol. neustále létají do Číny. Žádné kšefty, inspiraci tam hledají.
  • Předseda komunistů Vojtěch Filip nemá dobré období. Poté, co si pletl fašismus s nacismem a poklonkoval v Moskvě, má na krku další ostudu. Kvůli odstranění sochy Koněva se na Twitteru pustil do vedení Prahy s tím, že strhnout pomník ano, ale něco vybudovat (kromě předražených laviček) už umí málokdo. A tak si mohl přečíst, co všechno dokázali jeho komunisté - znárodňovat, protože sami nic vybudovat neuměli, nebo maximálně šibenice a pracovní tábory. Provokatéři, že, soudruhu? Do dolu s nimi!
  • Česká republika má nejvyšší míru inflace ze všech zemí Evropské unie. Premiér Andrej Babiš, který se jinak chlubí kde čím, toto občanům nesděluje. Logicky, do jeho populistických notiček se to nehodí. Meziroční růst inflace u nás v dubnu dosáhl 3,3 procenta, přitom průměr zemí EU je 0,7 procenta, eurozóny pak 0,3 procenta. Ceny rostou, za stejné peníze si koupíte stále méně. Ještě, že máme tak úžasného předsedu vlády, který chce rozdávat příspěvky na dětské tábory nebo dovolené. Možná se inspiroval v době minulé, kdy v obchodech skoro nic nebylo, zahraniční zboží bylo drahé a na příděl a rozdávaly se poukazy za budování socialismu.
  • Premiér Andrej Babiš podle svých slov „zachránil tisíce mrtvých“ v rámci pandemie koronaviru. Ale tím nekončí! „Teďka chci zachránit tisíce životů v rámci rakovin a dalších věcí,“ sdělil novodobý Mesiáš na tiskové konferenci. Do svého geniálního plánu chce například zahrnout armádu, která bude s "kontajnery" (asi myslel kontejnery) objíždět zemi, lidé v nich budou vyšetřováni na složitých přístrojích, ženy se pravděpodobně na místě řidiče podrobí gynekologickému úkonu a tak dále. Je to výborný plán! Teď jen ještě promyslet, jak do toho zapojit Agrofert a Mafru.
  • Donald Trump nenosí roušky, ale proti COVID-19 bojuje tím, že bere antimalarikum. Preventivně a přesto, že jeho účinnost se nikdy neprokázala. Podle amerického prezidenta to ale není pravda, protože "dostává hodně pozitivních telefonátů" na toto téma, proto je antimalarikum jistě dobré a pomáhá. Ze strany šéfa Bílého domu je to perfektní strategie a obrana proti všemu. Protože tohle v akci když vidí virus nebo třeba potencionální terorista, umře smíchy dřív, než si cokoli zkusí.

KAM DÁL: Obezitoložka Pichlerová: Máme u nás pandemii obezity, cpeme se a nic neděláme.