Finančák zaklekne na živnostníky, Babiš čistý jako lilie a Česko stále nakupuje respirátory v Číně

Silný dvojblok, který jen tak někdo neprorazí
 

Škoda, že nežijeme na Divokém západě! Dámy Schillerová i Udženija by nosily kolty proklatě nízko u pasu a Babiš by byl největším desperádem své doby, i slavný Jesse James by mu jen leštil ostruhy. Bohužel ale žijeme ve 21. století a pohled na politickou kulturu v Česku je velmi smutný. Ale co, jsme Češi a bereme věci S NADHLEDEM a humorem…

  • Rakousko schválilo balíček pomoci obcím a městům ve výši 1 miliardy eur, naše vláda rozhodla, že, že i třetí kompenzační bonus dopadne na obce a kraje. Vláda tak připraví obce o dalších více než 15 miliard korun. Tvrdě bit bude jen a pouze obyčejný člověk. Města se nebudou rozvíjet, udržovat, omezí se kultura a sport, zastaví investice, radnice budou propouštět. Jaký to rozdíl oproti vyspělým zemím! Opravdu chytré přenést finanční odpovědnost za vládní omezení na někoho jiného? Ještě více to rozloží zemi, a tak to spíš vypadá, jak by řekl detektiv Aghaty Christie Hercule Poirot, na nedostatek šedé kůry mozkové.
  • Ministerstvo pro místní rozvoj poslalo Evropské komisi odpověď na loňskou auditní zprávu k údajnému střetu zájmů premiéra Andreje Babiše. Podle této zprávy má český premiér přímý i nepřímý vliv na svěřencké fondy, do kterých v roce 2017 vložil kvůli zákonu o střetu zájmů akcie svých firem Agrofert a SynBiol. Odpověď MMR sice zveřejněna nebyla, podle našich informací se v ní ale uvádí, že předseda vlády je čistý jako lilie a pokud si kdokoli myslí něco jiného, musí napřed tatínkovi vyhlásit válku. Ok, forma sdělení může být jiná, myšlenka ale bude zřejmě velmi podobná.
  • Premiér Babiš musí být smutný. Co odevzdal Agrofert a nemá ne něj vliv, se firmě daří. Konsolidovaný zisk koncernu Agrofert loni meziročně vzrostl na téměř trojnásobek, na 4,48 miliardy Kč a zároveň splatil dluhy o 4,1 miliardy Kč. Hádejte, na dotacích získal víc nebo méně, než 9 miliard? Dotace jsou zisk?
  • Ministryně financí Alena Schillerová na tom s jazykem anglickým není příliš dobře, což potvrdila například svým útěkem před anglicky mluvící reportérkou. Ovšem češtinu ovládá bravurně a její slovník by bylo dobré zaznamenat pro příští generace. „Příště se na vás vyse*em!“ pronesla směrem ke svému koaličnímu partnerovi z ČSSD v Poslanecké sněmovně. No, co už...

  • OSVČ, kteří mají byť i minimální zaměstnanecký úvazek, se začínají klepat strachy. V době koronavirové krize si požádali o "pětadvacítku" a teď si na ně došlápne finanční správa. Podle ne úplně jasných pravidel na peníze totiž neměli nárok, s čímž teď vyrukovalo ministerstvo financí. V každé kultivované zemi je pomoc pro živnostníky samozřejmostí, protože většina vlád si uvědomuje, že bez malých a středních firem stát prostě šlapat nebude. My jsme nejlepší a tak jdeme jinou cestou, na které si dříve či později rozbijeme ústa. Což ale odpovědným činitelům vadit nemusí, ti netratí, mají svěřenské fondy. Ti se už tou dobou budou chechtat, až se budou za břicho popadat.
  • Kauza zabijačky hradního kancléře v Osvětimanech, má hodně drsné rozuzlení. Vratislav Mynář dostal od veterinářů pokutu 1 300 korun za to, že čuník nebyl registrovaný. Tak, drahý pane Mynáři, a plaťte, plaťte! Takový balík totiž určitě jen tak z kapsy nevytáhne. Možná dokonce bude muset prodat některou ze svých mnoha nemovitostí v Praze či Brně nebo některých ze 125 pozemků, které přiznal v roce 2018. Zkrátka není nad spravedlivý trest!
  • O tom, že přední dámy české politiky nejsou zrovna sladké princezny, svědčí kromě mluvy Aleny Schillerové i chování předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandry Udženije. Primátora Prahy Zdeňka Hřiba nazvala vidlákem ze Slavičína, nazvala ho hovadem a podle svých slov měla co dělat, aby mu nevlepila facku. Ostatně, to už se jí "podařilo" předloni, když jednu dobře mířenou vrazila zastupiteli v Praze 2 Danu Richterovi. Emoce jsou hezká věc a paní Alexandra je jistě vášnivá žena. Jsme v Česku, tady je možné hodně...
  • V polovině června by se měla v České republice vyložit poslední dodávka ochranných pomůcek z Číny. Půjde o osm milionů respirátorů a 60 milionů roušek. Posíláme další peníze daňových poplatníků do kapes komunistických pohlavárů. A to ani nemluvíme o tom, že desítky tuzemských firem chtějí ochranné pomůcky dodávat v mnohem vyšší kvalitě a za nižší ceny. Proč tedy Čína? Asi proto, že se bagr nevejde do okapu. Nic jiného by logiku nedávalo.

KAM DÁL: Babišovy kontajnery, Filipův boj za Koněva a hurá, opět "jsme nejlepší". Máme nejvyšší inflaci