4 nové moderní studijní obory, které mají budoucnost

Chcete svůj život spojit s cestováním?
 

Pracovní trh se mění. Některé pozice, které byly potřeba kdysi, už v 21. století nemají příliš velké uplatnění. Naopak vznikají nová místa a rozvíjejí se další obory. Reagují na to i školy, jež nabízí nové studijní programy.

Jednou ze škol, jež neusnula na vavřínech, je i Vysoká škola obchodní v Praze (VŠO). Ta studenty dlouhá léta láká na moderní studijní obory, a tak není divu, že od příštího roku nabídne zase něco nového.

1. Cestovní ruch – cestování je cool, koronavirus nebude trvat věčně

Cestovat je dnes v módě. Mladí lidé by nejraději jen poznávali cizí destinace a váleli se u moře. Některým se to skutečně podaří. Práci skloubí se svým snem a život zasvětí cestování. Právě pro ty je připraven obor Cestovní ruch a turismus na bakalářském stupni a navazující Ekonomika a řízení služeb – Cestovní ruch na magisterském stupni.

2. Letecký provoz – žijte v oblacích

S cestováním se pojí i další z moderních oborů. Bakalářský obor Letecký provoz je ideální pro přípravu budoucích pilotů. Dozví se něco o principu letadel, řízení kvality letu, konstrukci motorů i meteorologii.

3. Studium letectví – nejen letadla, ale také drony se prohání po obloze

Velkým tématem posledních let jsou drony. Jakým pravidlům bezpilotní letouny podléhají? Jsou bezpečné? Kolik cestujících musí sedět v letadle, aby se let vyplatil? Studenti oboru Provoz a řízení letecké dopravy se tohle všechno dozví. Studium letectví je připraví na kariéru v soukromém civilním letectví i mezinárodních společnostech.

4. Digitální ekonomika – získejte náskok před konkurencí

Magisterský program Digitální ekonomika je zmodernizovanou variantou klasické ekonomiky. Klade důraz na e-business, prezentování, nové technologie a management podniku. Studenti se naučí využívat všech možných moderních nástrojů a být tak o krok napřed vůči konkurenci.

Vysoká škola obchodní v Praze nabízí jedinečné studijní programy, vyučuje předměty, které se na jiných českých VŠ zatím nevyučují. Studenty takové obory lákají, je perspektivní umět něco, co jiní neměli možnost studovat. Velkým lákadlem je však také propojenost s praxí a možnost zahraničních stáží. Na VŠO se může realizovat opravdu každý.