Komunističtí vrazi, Babišovo ocenění za motýle i včele a Šimáněho porsche zaparkované na Hradě

Vláda Andreje Babiše je na komunistech závislá. Co ještě dovolíme?
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Podle Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu bylo v průběhu Komunistického režimu v Československu popraveno pro politické trestné činy 247 mužů a Milada Horáková. Dalších zhruba 8 tisíc lidí zemřelo ve věznicích a 450 při pokusu o překročení státní hranice. Na nucené práce bylo bez soudu odvedeno přes 20 tisíc lidí, více než 205 tisíc skončilo z politických důvodů za mřížemi. Dnes se komunisté podílejí na vládě. Brát některé věci S NADHLEDEM  je opravdu těžké.

  • Kancléř Vratislav Mynář už se neuchází o bezpečnostní prověrku, o kterou v minulosti žádal. Prý proto, že mu to žádný zákon nenařizuje, což má pravdu. Absence bezpečnostní prověrky vyššího stupně však podle odborníků nejvyššímu hradnímu úředníkovi komplikuje práci. S prezidentem nemůže na jednání NATO, nesmí se seznamovat s utajovanými skutečnostmi apod. Přitom sám Miloš Zeman v roce 2013 řekl, že je Mynářovou povinností o prověrku žádat. „Jinak mu hrozí ztráta místa kancléře. Buď ji dostane a zůstane kancléřem, nebo si budu muset shánět kancléře jiného,“ řekl tenkrát prezident. Jen idiot nemění své názory, že? Ale co, vezmi prověrku čert. Vždyť tahle země už je stejně jejich.
  • Antiekologickou cenu Ropák dostala za rok 2019 ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová za abnormálně zrychlenou přípravu nového stavebního zákona. Zelenou perlu za antiekologický výrok má předseda vláda Andrej Babiš, a to za výrok o motýlech a řepce. „Ale my v Čechách máme rádi přírodu. Máme obrovský program na vodu. My chceme zasadit deset milionů listnáčů. Kůrovec nám žere lesy. My chceme znovu motýle. A ty včely mají rády tu řepku. Můžou si kecat novináři, co chtějí. Mají. Je to pravda. Jsem byl v Lysé nad Labem na výstavě.“ Ano, jak je vidět, kecat tu může opravdu kdo chce, co chce. A klidně se může stát premiérem.
  • Předseda ČSSD Jan "Rudý svetr" Hamáček už dlouho nebyl ve světle kamer. Pandemie koronaviru ustoupila, což je pro mnoho politiků špatná zpráva. Aby na sebe upozornil, přišel s prohlášením, že senátoři vyhrožovali zesnulému Jaroslavu Kuberovi a současnému předsedovi Ivanu Vystrčilovi odvoláním, pokud nepojedou na Tchaj-wan. Zároveň přiznal, že pro to nemá žádné důkazy. Vystrčil to odmítl jako hloupost. Těžko říct, jestli je ministr vnitra hloupý, nebo "jen" pod obrovským čínským tlakem. Ten rudý balvan mu jistě nikdo nezávidí.
  • Spolumajitel společnosti Smartwings Jiří Šimáně dorazil na Pražský hrad. Své Porsche Panamera zaparkoval na druhém hradním nádvoří, kam auta jinak samozřejmě nesmějí. Blízký přítel Andreje Babiše se zřejmě nešel pokochat památkami ani podpořit turistický ruch, ale podpořit stamilionovou státní garanci od české vlády, který by měla Smartwings zachránit před krachem. Tento soukromý subjekt už měl ale obrovské problémy dávno před koronakrizí. Šimáně se měl údajně sejít s kancléřem Mynářem, obě strany však ke schůzce mlčí. Nebo že by si kluci chtěli pokecat o holkách? Tak určitě...
  • Vláda plánuje pomoci médiím, která postihl výpadek kvůli pandemii koronaviru. Rozdělit by se mohly až dvě miliardy korun a první schůzky s majiteli vlekých vydavatelských domů už prý měly proběhnout. Podle ministra kultury zatím není jasné, za jakých podmínek bude moci o peníze žádat, zřejmě to ale bude podle tržeb daného mediálního domu. Na nejvíc by si tak přišly CNC Daniela Křetínského, Mafra premiéra Andreje Babiše nebo VLM Marka Dospivy. Ano, je to naprosto skvělá cesta. Podpořit miliardáře a malé podnikatele nechat dál krvácet. Jak prosté, milý Watsone.
  • Dne 27. 6. 1950 byla na dvoře pankrácké věznice jako poslední ze čtyř k smrti odsouzených vězňů ve vykonstruovaném procesu popravena doktorka Milada Horáková. Před ní zemřel Záviš Kalandra, Jan Buchal a Oldřich Pecl. Podle dochovaných záznamů se Horáková dusila dlouhé minuty, než ji z bolestí vysvobodila smrt. Dnes máme vládu podporovanou komunisty, například ve Středočeském kraji je KSČM přímo u moci. Je to výsměch všem, které komunistický režim zavraždil, zničil rodiny a uvrhl je do neštěstí. Co kdybychom dali šanci nacistické straně, i na tuto zrůdnou ideologii už jsme zapomněli?
  • Pirátská strana vytvořila webovou stránku, která ukazuje výši dotací, které Andrej Babiš získal do ledna 2019. Čtenář se tak dozví, že český premiér si přišel na investičních dotacích na 3 122 091 667 korun a na provozních na 8 184 508 333 Kč. Data pocházejí z výročních zpráv Agrofertu. Prostě taková běžná částka, kterou má na účtech každý druhý občan, ne? A ta zlá Evropská unie nám bude říkat, že je tu někdo ve střetu zájmů!

KAM DÁL: Pohnutá historie Červeného hrádku: Zaujal režiséra Zdeňka Podskalského i velitele Waffen SS.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.