Češi přeplácejí na havarijním pojištění tisíce Kč ročně. Víte, jak ušetřit?

Pojišťovny své věrné klienty odměňují výhodnými balíčky a zajímavými slevami
  |  Komerční sdělení

Ať už vaše auto zastihnou kroupy, zloději nebo vaše nepozornost, s havarijním pojištěním náprava škod bolí o poznání méně. Mít havarijní pojištění se zkrátka vyplatí, přestože vás přijde na několik tisíc Kč ročně. Bonusy za věrnost a jízdu bez nehod přitom nejsou jedinou cestou, jak na pojistném ušetřit. Máme pro vás 5 tipů, jak cenu havarijního pojištění snížit a zachovat si výši plnění.

Využijte online srovnávače

Nejrychlejší a nejjednodušší cestou, jak na pojistném ušetřit, je porovnat ceny napříč trhem. Srovnat ceny havarijní pojištění naráz můžete na ePojisteni.cz. Tento online srovnávač vám najde nabídky jednotlivých pojišťoven za pár minut a možná vás překvapí, že rozdíl v ceně je někdy až dvojnásobný.

Pojistěte se u jedné pojišťovny

Pojišťovny své věrné klienty odměňují výhodnými balíčky a zajímavými slevami. Za sjednání povinného ručení i havarijního pojištění současně většinou získáte slevu 5 %. Pokud navíc uzavřete smlouvy online, sníží se vám cena pojistného o dalších 5 %.

Aktualizujte smlouvu už po prvním roce

Výše pojistného za havarijní pojištění se odvíjí hlavně od ceny vozidla. Hodnota nových aut přitom rychle klesá a pojistné pak zbytečně přeplácíte už za několik měsíců. Smlouvu o havarijním pojištění proto aktualizujte hned po prvním roce a následně každé dva roky. Na pojistném tak každý rok můžete ušetřit i několik tisíc Kč.

Nastavte si reálná rizika

Havarijní pojištění má hned několik variant. Chcete-li ušetřit, pojistěte se pouze proti reálným hrozbám. Pokud bydlíte mimo město, pak je pro vás stěžejní být pojištěný proti střetu se zvěří nebo živelním škodám. Naopak ve městě by vám havarijní pojištění mělo krýt hlavně vandalismus a odcizení vozidla.

Zabezpečte své auto

Pojišťovny nabízejí výrazné slevy pro vozidla vybavená moderními zabezpečovacími prvky. Ať už máte auto ojeté nebo nové, investujte do jeho zabezpečení v podobě označení skel VIN kódem, uzamykání řadicí páky nebo instalací vyhledávacího systému, za který pojišťovny poskytují největší slevy.

Klíčová slova: