Zátah na Kutnohorsku: Policie zatkla a obvinila muže z pobodání partnerky a vraždy její matky

Muž pobodal přítelkyni a zabil její matku. Policisté ho dopadli a obvinili
 

Kriminalisté obvinili z vraždy osmadvacetiletého muže, který podle nich v sobotu v Kutné Hoře pobodal třiatřicetiletou přítelkyni a její matku. Partnerka skončila v nemocnici, třiašedesátiletá matka útok nepřežila.

Obviněnému hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný trest, soud bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby. Motiv činu policisté vyšetřují, podle prvotních zjištění mohlo jít o dlouhodobé osobní spory, řekla  mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Dvacet bodných ran

Událost se stala v sobotu před 22:00 v rodinném domě. Obviněný v bytě zasadil přítelkyni přes dvě desítky bodných ran. Matku, která se snažila dceři pomoci, bodl více než pětkrát. „Starší z žen na následky zranění zemřela přímo na místě, mladší, vážně zraněná, ještě stačila vyběhnout před dům a přivolat pomoc,“ uvedla mluvčí.

Dopaden po 12 hodinách

Podezřelý utekl a policisté po něm pátrali. Dopadnout se ho podařilo v neděli dopoledne, zhruba po 12 hodinách od spáchání činu, v Nových Dvorech nedaleko Kutné Hory. Muže zadržel v době osobního volna policista, který se předtím podílel na pátrací akci po podezřelém.

Zvlášť závažný zločin

Následující den kriminalisté zahájili trestní stíhání pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Okresní soud v Kutné Hoře bude dnes podle Suchánkové rozhodovat o vzetí obviněného do vazby. „Navrženy byly všechny tři důvody, tedy aby se muž neskrýval, nepůsobil na svědky a trestnou činnost neopakoval,“ dodala mluvčí.

KAM DÁL: Hejtman Vysočiny Běhounek: Podpásovky neplánuji, ale nabito mám. Jestli na mě někdo něco vytáhne, tak ho sejmu.

Klíčová slova: