Babiše odmítli obsloužit v Třeboni, Monika podporuje české živnostníky na Jadranu a non stop mejdan u Míši Davida

Vratislav Mynář s manželkou Alex spěchali na zabijačku, ta se ale bohužel nekonala
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Zůstaňte doma, podporujte české živnostníky a neriskujte koronavirus. Tak by se dal shrnout apel vlády a odborníků pro letošní léto. Zatímco premiér před voliči plamenně hovoří o opatrnosti a utrácení v tuzemsku, jeho paní Monika vystavuje své tělo v Chorvatsku. Ano, někdo se už má líp. A k tomu srovnávání Jakeše s Havlem, je celkem těžké brát věci S NADHLEDEM. Ale my to zvládneme, jsme nejlepší!

  • Hlavě státu věří pouze 44 procent občanů České republiky, což je nejméně od června 2017. Vyplývá to z průzkumu CVVM. Miloš Zeman zřejmě doplácí na fakt, že ho před pár dny soud oficiálně uznal za lháře, když konstatoval, že se stát musí omluvit za jeho smyšlené výroky o novinářovi Peroutkovi. Naše maminky měly asi nakonec pravdu, když nás učily, že lhát se nemá. Tak snad se hlava státu poučí a bude už říkat jen pravdu a nic než pravdu...
  • Čeští komunisté se dojemně loučili s bývalým generálním tajemníkem ústředního výboru KSČ Milošem Jakešem, který zemřel v klidu a pokoji v 97 letech, což se o mnoha obětech zrůdného režimu rozhodně říci nedá. Na facebooku KSČM se objevila děkovačka s přáním, že „už sedíš v lepším světě bez hladu, bídy a rozdílů. A snad si u toho dáváš i svoje oblíbené švestkové knedlíky“. Otázka je, jakou bídu soudruh Jakeš na tomto světě vlastně zažil. S důchodem 18 tisíc korun a dostatečnou "vatou" z minulosti si moc stěžovat nemohl. Některé oběti "jeho" režimu si o něčem takovém mohou nechat jenom zdát, pokud už nejsou dávno po smrti. Ale o zesnulých jen dobře, nebýt jeho české perestrojky, kůlů v plotě a bojlerů, mohli by tu komunisté vládnout dodnes.
  • Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová ukázala zdvižený prostředníček všem koncesionářům, svým odpůrcům, ale vlastně i voličům hnutí ANO. Nedorazila totiž přes potvrzení do diskusního pořadu Otázky Václava Moravce, když předtím hned pět termínů odmítla. Rozumíme, že Miroslav Kalousek a David Ondráčka z Transparency International jsou silnými oponenty, ovšem zbaběle couvnout necelé dva dny před vysíláním, to je prostě bída. Tím spíš, že hnutí ANO nebylo schopno do pořadu poslat alespoň náhradu za rozechvěnou ministryni. Nebo že by platilo mlčeti zlato?
  • Zpěvák Michal David uspořádal velkolepou oslavu svých šedesátých narozenin. A byla to moc hezká sešlost! Jmenujme trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše, zabijačku milujícího kancléře bez prověrky Vratislava Mynáře s manželkou Alex (Monika Babišová chyběla, slunila se na Jadranu). Šéf pražského dopravního podniku Petr Witowski zřejmě potřeboval něco ostřejšího jako balzám na rozvod s moderátorkou Světlanou Witowskou. Nechyběli ani fanoušek prezidenta Zemana Ivan Vyskočil či exprimátorka Prahy Adriana Krnáčová. Prostě samé Děti ráje, jen Diskžokej nepřijel, přesto zazněly Decibely lásky a možná i Vlačík pro mámu. Zkrátka Pár přátel stačí mít a pak je to velký Diskopříběh, který jede Non stop.
  • Premiér Andrej Babiš dorazil do Třeboně, aby nasliboval cokoli, co si místní budou přát, a podpořil tak svoji nikdy nekončící předvolební kampaň. Zastavil se v rámci akce Okolo Třeboně u jednoho ze stánků, kde si objednal. Nedostal však vůbec nic, jen příval ostrých slov na svoji adresu. Místní kavárník a v tomto případě stánkař totiž předsedovi vlády oznámil, že mu nic neprodá. Odůvodnil to tím, že chce, aby jeho děti žily v demokratické společnosti. „Jak může někdo věřit politikovi, kterému prokazatelně nezáleží ani na vlastních dětech, tak tomu nerozumím a asi ani nechci,“ doplnil odvážný trhovec. Z kontroly z finančáku prý strach nemá. Tak snad na něj nezakleknou.
  • Facebook se pustil do velké čistky, mimo jiných pohrozil zrušením stránek hnutí SPD i jeho předsedy Tomia Okamury a místopředsedy Radima Fialy. „Vaší stránce v důsledku pokračujícího porušování zásad komunity hrozí zrušení zveřejnění,“ objevilo se na stránkách. Král banů Tomio, který každého sebemenšího oponenta z profilů okamžitě "vypakoval", teď pociťuje vlastní medicínu. SPD to prý „považuje za útok na naše ústavou a Listinou práv dané občanské svobody a narušení rovné, volné a svobodné soutěže politických stran“. No jo, Tomio. Ale ono psát nesmysly a bludy nemá se svobodou nic společného, víme...
  • Kázat vodu a pít víno předvádí premiér Andrej Babiš v přímém přenosu. Zatímco před televizními kamerami a vlastně i v téměř všech svých vyjádřeních nabádá občany České republiky, aby pokud možno zůstávali doma a nepřivezli odněkud koronavirus, jeho manželka Monika vyrazila za odpočinkem a sluníčkem do Chorvatska. Že má nárok na relax je pochopitelné, ona je samozřejmě dřina starat se o firmy ve svěřenském fondu a generovat tučné zisky, jejichž příjemcem je Andrej Babiš. Utrácení peněz doma a podpora českých podnikatelů se tak v případě manželky předsedy vlády jaksi nekoná. To jsou ale paradoxy...

KAM DÁL: Hejtman Vysočiny Běhounek: Podpásovky neplánuji, ale nabito mám. Jestli na mě někdo něco vytáhne, tak ho sejmu.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.