Opravdu netradiční koronavirové opatření: majitel baru v Cornwallu pijany odrazuje elektrickým ohradníkem

Majitel baru vyřešil koronavirová nařízení svérázně, ale účinně
 

Přijde muž k baru a zastaví ho elektrický plot. To není začátek vtipu, nýbrž netradiční koronavirové opatření, kterým se neodbytné pijany v době pandemie rozhodl od nedodržování pravidel odradit majitel jednoho podniku v Cornwallu.

Provozovatel hospody Star Inn ve vesnici St. Just v nejzápadnějším výběžku jižní Anglie nainstaloval elektrický ohradník před bar, aby se ujistil, že zákazníci dodržují doporučená bezpečnostní opatření, píše agentura Reuters.

Pro bezpečí hostů i personálu

„Kdybych sem pověsil kus lana, nemyslím si, že by si toho někdo všiml tolik jako elektrického plotu,“ uvedl majitel Jonny McFadden.

Hospodám a barům v Anglii britská vláda povolila otevřít 4. června, zařízení však musí dodržovat určitá pravidla; mimo jiné omezit kontakt zaměstnanců a zákazníků či dodržovat bezpečné rozestupy. Taková pravidla znamenala pro hospodu velkou kulturní změnu, uvedl McFadden.

Pravidla se musí dodržovat

„Provozuji maličkou hospodu. Všichni si zvykli sedět na baru, opírat se o bar. Teď už to nemůžou dělat. Věci se změnily,“ vysvětluje.

Elektrický ohradník, který je natažený okolo masivního dřevěného pultu, však není zapnutý - podle McFadenna pro pijáky platí stejná logika jako na okolních statcích.

„Když je na plotě varovná cedule a vy jste na to upozorněni, tak je to úplně legální. A pak je tu faktor strachu - funguje to,“ říká McFadden. „Lidé jsou jako ovce. Ovce se drží stranou, lidé se drží stranou,“ dodává.

KAM DÁL: Jack rozparovač by se styděl. Středověký sériový vrah měl na svědomí skoro tisícovku vražd