Na technoparty na Benešovsku zůstává 400 lidí, hudba už utichla

Techno je oblíbený hudební styl.
 

Na technoparty u Hlaváčkovy Lhoty na Benešovsku stále zůstává asi 400 účastníků. V 8:30 utichla hudba, technoparty tak končí, informovala policejní mluvčí Lucie Nováková. Původně měla akce skončit v neděli v poledne, i večer ale stále hrála třetina z původních 12 hudebních systémů. V poledne jich utichla jen část.

Policisté se v noci zabývali 16 oznámeními o rušení nočního klidu. Ani v nočních hodinách ale nemuseli řešit vážnější narušení veřejného pořádku. V neděli večer zůstávalo na technoparty asi 500 lidí, jejich počet se tak do rána mírně snížil.

Policejní kontroly

„V noci policisté zkontrolovali 86 osob a 68 řidičů vozidel. Dechových zkoušek bylo provedeno 70 a pět řidičů bylo pod vlivem alkoholu. Testu na přítomnost omamných a psychotropních látek se podrobilo 21 osob, z čehož bylo pět pozitivních,“ uvedla Nováková.

V pondělí se policisté zaměří především na kontroly účastníků při jejich odjezdu. Budou zjišťovat, zda řidiči neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo drog.

Původní záměr

Příznivci techna na louku u Hlaváčkovy Lhoty přijeli v pátek večer. Policie původně v pátek hlídala louku v Blažimi na Benešovsku, kde se technoparty konala loni. Blažim je zhruba 30 kilometrů od Hlaváčkovy Lhoty, kam se účastníci akce nakonec sjeli. Podle Novákové do Blažimi nikdo nepřijel.

KAM DÁL: Starostka Pecková: Chci rozbít bratrstvo Kočičí pracky. Středočeský kraj vede krásná kočka, která mu ale škodí.

Klíčová slova: