Pátý VoltaRUN se poběží pro Karolínku

I tentokrát se samozřejmě bude pomáhat
  |  Komerční sdělení

Jsme za půlkou běžeckého seriálu Běhej lesy a VoltaRUNu, které prostřednictvím partnera, společnosti GSK, pomáhají dětem s pohybovým postižením. Pátý závod se odehraje 1. srpna na Bílé a výtěžek dostane téměř pětiletá Karolínka, která trpí dětskou mozkovou obrnou. Pořadatelé budou dohlížet na dodržení všech mimořádných opatření.

První srpnový den přivítá beskydská Bílá běžce závodu Běhej lesy. Mimo hlavní závod se mohou sportovci přihlásit i do nesoutěžního VoltaRUNu, jehož partnerem je společnost GSK se svou značkou Voltaren. Její motto je Radost z pohybu, a proto je výtěžek z každého VoltaRUNu věnován konkrétní rodině, která má dítě s pohybovým postižením.

„Každým zdolaným kilometrem přispějí účastníci VoltaRUNu prostřednictvím Voltarenu 2 Kč na konkrétní pomoc vybraným dětem,” popisuje aktivitu Margarita Bezborodova za značku Voltaren.

V předchozích závodech jste už pomohli svou účastí přispět na léčbu Kubíka, Honzíka, Tomíka, Elišky. Tentokrát vybrané peníze dostane Karolínka, která se narodila s dětskou mozkovou obrnou – centrální kvadruparézou. Ke zlepšení jejího zdravotního stavu pomáhá intenzivní rehabilitace, která je finančně náročná. Na závodech budou účastníci společně usilovat o to, aby vybrali finanční částku, která by na dostatečnou dobu umožnila pobyt malé bojovnice v moderním neurorehabilitačním centru Arcada.

Pokud se necítíte na velké sportovní výkony, nebo se závodu účastníte jako doprovod, přihlaste se na VoltaRUN. Tento nesoutěžní projekt je nenáročný a zvládnou ho malí i velcí. Trasa VoltaRUNu je 3 až 5 km dlouhá a má nenáročný terén, takže ji zvládnou i maminky s kočárky.

„Máme velikou radost, že je o VoltaRUN zájem a můžeme pomáhat dětem k radosti z pohybu,” doplňuje Margarita za Voltaren.

Na závod se můžete přihlásit online i na místě v den konání. Kapacita VoltaRUNu je omezená, proto registraci nenechávejte na poslední chvíli. Veškerý výtěžek z registrací VoltaRUNu bude předán prostřednictvím Nadace Nova Karolínce. VoltaRUN startovné je 250 Kč.

Pomoci můžete i svým nákupem. Společnost GSK totiž dětem přispěje 2 Kč i za každý kilometr zakoupených produktů Voltaren, a to v období od 1.6.2020 do 31.10.2020.*

Během závodů budou pořadatelé dodržovat veškerá potřebná opatření a vládní nařízení. Startovat se tedy bude po skupinách maximálně 100 běžců a na místě budou oddělené zóny startu a cíle tak, aby se tyto skupiny nepotkaly. V místě konání závodů bude navíc na klíčových místech jako jsou toalety, šatny, prostor registrace nebo vstup do areálu, dostupné dostatečné množství dezinfekce. Pravidelně dezinfikované budou zároveň všechny společné prostory.

V rámci celé série bude možné pomáhat ještě na závodech v okolí Karlštejna (15. 8.), v Jizerských horách (29. 8.) a na nočním závodě v Boleticích (12. 9.). Každým závodem běžci podpoří jinou konkrétní rodinu.

*Finální částka dotace bude určena na základě dat IQVIA následujícím způsobem: u každého z léčivých přípravků Voltaren se jeho délka v km vynásobí počtem prodaných ks, získané součiny se sečtou a vynásobí dvěma. 

Pozorně si přečtěte příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Voltaren Forte 20 mg/g gel, Voltaren Emulgel 10 mg/g gel, Voltaren 140 mg léčivá náplast jsou léky k vnějšímu použití. Voltaren Rapid 25 mg měkké tobolky, Voltaren Actigo Extra 25 mg obalené tablety jsou léky k vnitřnímu užití. Obsahují diklofenak. Hřejivá náplast VoltaTherm je zdravotnický prostředek.

V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: cz.safety@gsk.com. Ochranné známky jsou vlastněné nebo licencované skupinou společností GSK. © 2020 skupina společností GSK nebo poskytovatel příslušné licence.

Klíčová slova: