Hodný strýček Babiš slibuje, Hamáček jako obchodní zástupce Smartwings a stát nechce české respirátory

A vítězem o největší populistický nesmysl roku se stává...no, bude to těžké
 

Premiér Babiš by superhrubou mzdu zrušit chtěl, aby více voličů na podzim a napřesrok měl. Jsou lidé opravdu tak hloupí, že si je strýček Andrej takhle snadno koupí? Rušit se stejně nakonec nebude vůbec nic, ve slibech předseda vlády nezná hranic. Brát věci S NADHLEDEM není žádná sranda, když vám vládne populistická banda.

  • Bude se rozdávat, protože se blíží volby. Jde hlavně o ty parlmentní v roce 2021. Hnutí ANO se potřebuje udržet u moci i s vidinou toho, že příští generace se půjde pást. Premiér Babiš oznámil, že zruší superhrubou mzdu a nahradí ji hrubou mzdou se sazbou daně z příjmu 19 %. Podle předsedy vlády je superhrubá mzda podvod na voličích přesto, že v roce 2015 byl aktivně pro její zachování. Loni Babiš odmítl návrh ODS na zrušení s tím, že by to zničilo ekonomiku. Najednou není výpadek 90 miliard problém. Jenže on je a žádné rušení nejspíš nakonec nebude. Což tuší premiér, ministryně financí Schillerová i Babišovi kývači z ČSSD a KSČM. Takže? Marketingová bublina splaskne, ale voliči si budou pamatovat, že hodný strýček Andrej pro ně zase chtěl to nejlepší...
  • Konec vlakových neštěstí, hurá! Správa železnic přišla s geniálním řešením. Krajům a dopravcům rozeslala dopis, jehož součástí je i rada, aby byla zrušena poptávka po prázdninových a víkendových spojích. No jasně! Méně spojů, méně nehod. Faktem je, že taková ptákovina nenapadla ani ministra dopravy a všeho ostatního Havlíčka přesto, že vstává ve čtvrt na pět ráno, tedy dříve než jeho šéf Andrej Babiš. Správa železnic měla vůbec plodné období. Přednosta jednoho z provozních obvodů rozeslal výpravčím mail, co mají dělat, kdyby na návštěvu dorazil premiér - oholit se, řádně se obléknout, představit se a na závěr poděkovat za návštěvu. To je jak z rudé brožurky z doby vlády komunistů.
  • V sociální demokracii mají chytré hlavičky, takže strana teď přišla s tím, že se nebude tupě škrtat jako za Kalouska, ale naopak investovat. Třeba se přidá na důchodech. Zvednou se platy ve státní sféře (jako že i poslancům?) a tak dále. Zkrátka spousta investic "do lidí". V ČSSD si to ale popletli, protože investovat do lidí neznamená, že jim nasypete peníze a oni vám za to budou líbat ruce. Tedy ano, jde to, ale pak je to populismus a ne odpovědné investování. V době ekonomického růstu se téměř nestavěly dálnice, nedošlo na slibovanou modernizaci železnic apod. a sociální demokraté teď slibují, že vše napraví. Ale no tak, dámy a pánové. Teď tu o Budulínkovi a přestaňte z lidí dělat pitomce.
  • Kampaň KSČM tvrdí, že být komunistou je "in". Nechme teď stranou, že na svoji propagaci strana použila volně přístupnout fotku z fotobanky a mladá žena na snímku nemá s komunisty absolutně nic společného. Ale ono ani být členem partaje, která má na svědomí desítky milionů životů po celém světě, zrovna nesvědčí o morálce dotyčných. Aktivisté ze skupiny Covidens dali před budovou sídla KSČM jasně najevo, co si o tom myslí. „Být vrahy dětí není in“ říká jejich heslo, které doplnil kočárek s kartičkami popsanými jmény dětí narozených a později zabitých v komunistických lágrech a věznicích. Komunisté tento dárek odmítli přijmout. Asi jsou příliš hrdí, aby brali od cizích.
  • Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček odložil červený svetr a s ním jakoby odešla jeho aura "koronavirového vůdce". Česká republika poslala do katastrofou postiženého Bejrútu rychle záchranný tým, což je skvělé. Celková komunikace ze strany Hamáčka však tento fakt jaksi zastínila, ministr se chová spíše jako obchodní zástupce společnosti Smartwings, kterou spoluvlastní blízký přítel premiéra Babiše Jan Šimáně. Místo toho, aby do Libanonu vyslal armádní speciál, letěl tento soukromý dopravce. Následovala celá řada vytáček, nesmyslných prohlášení i krkolomných obratů, aby Hamáček svůj krok obhájil. Nepovedlo se ani náznakem, pachuť zůstává.
  • Jediný filtr české společnost Workpress Aviation by dokázal nahradit tisíce jednorázových roušek. Pecka, řeknete si. Ovšem ne pro český stát. Přesto, že firma má veškeré potřebné certifikáty, do výběrových řízení v České republice se hlásit nemůže. A to, prosíme pěkně, maska z Plzně chrání ještě o něco lépe než respirátor FFP3 a je i mnohonásobně levnější. Stát totiž v tendrech požaduje technické normy EN 149, které jsou pro jednorázové respirátory. Workpress Aviation však splňuje EN 140 a 143, které stanovují požadavky na opakovatelně použitelné dýchací masky a filtry. Ministerstvo průmyslu a obchodu je tedy nakupovat nebude, protože "nesedí" čísla. Kocourkov hadr!

KAM DÁL: Profesor Sláma: Pouze cytologie nestačí. Rakovina děložního čípku se nevyhýbá ani ženám v monogamním vztahu.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.