Stylista Filip Vaněk vs. profi fotograf Benedikt Renč - bitva fotografů

Mrkněte se do fotogalerie na další snímky
Zobrazit fotogalerii (7)
  |  Komerční sdělení

Máte neustále mobil v pohotovosti, aby vám neutekla žádná pěkná fotka? Filip Vaněk nebo známý fotograf Benedikt Renč to tak mají také. Během soutěže Next Image 2020 od Huawei se vydali do ulic Prahy a ukázali, jak umí fotit s Huawei P40 Pro. A co si o fotkách z mobilu myslí další profi fotografové? Podívejte se v článku.

Ani profesionálům neutekla soutěž Huawei Next Image, které se vloni zúčastnilo 500 tisíc lidí na celém světě. Při příležitosti blížící se uzávěrky mezinárodní fotografické soutěže, do které se mohl zapojit každý, kdo rád fotí se smartphonem, přijali výzvu účastnit se photo battle. Sešli se v centru Prahy s jasným cílem - vytvořit prostřednictvím smartphonu Huawei P40 Pro sérii fotek a porovnat tak své fotografické dovednosti. A kdo z nich vyhrál? Podívejte se na fotky a posuďte sami. Jisté je, že s kvalitním fotografickým smartphonem může mít krásné fotky každý.

„Je fajn se nad záběrem zamyslet, vědět proč ho fotit. Ale ani tak není vyhráno a dobrou fotku v kapse nemáte. Potřebujete k tomu dokonalou “čočku”! U Huawei se naštěstí snoubí super čočka s rychlostí a s rychlou možnou úpravou. Takže ty šance jsou 99% - pak už stačí jen takzvaně cvaknout a jsme na 100 %,” říká profesionální fotograf magazínu Esquire Benedikt Renč.

A jak se fotilo s P40 Pro Filipovi Vaňkovi? „Bylo to pro mě těžké. Něco jiného je fotit si soukromé věci, střípky ze života kolem mě na Instagram, kde s nikým nesoutěžím, a potom fotit na stejných místech za prvé s kamarádem Benem, ale především s fotografem, se kterým pracuju jako stylista a jeho fotky miluju a obdivuji jeho práci a oko. On by taky asi nechtěl nikoho oblékat v boji se mnou,” popisuje se smíchem Filip Vaněk.

Se smartphonem velmi rádi fotí i další profesionální fotografové, třeba Michal Kostka, který se také zapojil do Huawei Next-Image 2020. „Fotografování mobilním telefonem dnes překonává všechna očekávání. Smartphone už dokáže nahradit kompaktní fotoaparát. V dnešních telefonech máme solidní sensory, světelné objektivy, propracovaný noční režim fungující na bázi umělé inteligence. Výsledkem jsou pak vysoce kvalitní snímky, které můžete tisknout a bez obav jej prezentovat i svým přátelům,” říká Michal Kostka.

Do soutěže se mohli zapojit nadšenci do mobilního focení s telefonem od Huawei a soutěžit v pěti kategoriích:

  • Široko daleko: Fotoaparátem chytrého telefonu vyfotit skryté krásy v různých perspektivách, ať už venku nebo uvnitř.
  • Magická noc: Zábavné okamžiky v noci nebo ve špatně osvětleném prostředí. Příležitost přenést kouzlo okamžiku a popustit uzdu své fantazii.
  • Chuť žít!: Obraz řekne více než tisíc slov – sdílení emocí a inspirace, kterou můžeme čerpat z každodenního života.
  • Tváře: Experiment s identitou a silou portrétní fotografie. Možnost zachytit tváře vašich nejbližších.
  • Vyprávěj příběh: Sérií fotografií vyjádřit emoce nebo vás vlastní příběh. Příběh musí obsahovat 3-9 obrázků.

Fotky z českého kola soutěže si můžete prohlédnout na https://consumer.huawei.com/cz/community/.

Fotky z mezinárodního kola jsou dostupné na stránce https://gallery.consumer.huawei.com/.

Klíčová slova: