Nejlepší letní kina v Praze. Nádherné výhledy, nečekaná zákoutí a pražské pláže

Letních kin v Praze je jako hub po dešti
 

K létu tak nějak už patří i kina pod otevřeným nebem. Byť je jejich program často ovlivněn náladovostí počasí, alespoň jednou by se člověk měl v klidu usadit do pohodlného připraveného lehátka, popíjet dobrý nápoj s přáteli a užít si netradiční kulturní zážitek. Jaká pražská letní kina jsou vůbec ta nejlepší?

Byť už se toto netradiční léto pomalu přelévá ke konci, je stále příležitost dohnat resty, které jste doposud nestihli. Jedním z nich může být třeba návštěva letního kina. Tradiční představení filmů pod hvězdami zažívá novou vlnu a na výběr je jich hned několik. Zážitek tak nebudete mít jenom díky filmu a dobrému pití, ale i kvůli místu, kde se podobné akce odehrávají.

Vila Štvanice

Poněkud zapomenuté místo v Praze už nějaký ten rok ožívá kulturou. Ostrov, který má většina lidí spojený s bývalou hokejovou halou a stále ještě stojícím tenisovým stadionem, má však jedno pevně zakotvené místečko, kde kultura bez nadsázky žije.

Vila Štvanice celoročně nabízí servis skvělých koncertů, divadelních představení a samozřejmě dobrého pití ve zdejším baru. V letních dnech se zde také o slovo hlásí venkovní kino, které zde můžete navštívit každý týden, a to konkrétně v pondělí, úterý a středu. Důkladně si prostudujte program a zvažte, jestli se vám film, který budou promítat, trefí do nálady. Konkrétně středa je totiž mezi letními pražskými kiny nabitá. Je tedy z čeho vybírat. Jen posuďte sami.

Kasárna Karlín

V posledních letech velmi oblíbená lokace pro kulturní, ale třeba také jen pro společenské události je velkorysý dvůr v bývalých Kasárnách Karlín. Místo schované od okolního města obklíčené většinou opuštěnými budovami totiž v jádru ožilo jako málokteré jiné místo v Praze.

Hřiště na beachvolleybal, nekonečné množství stolů na posezení, možnost si sám upéct buřt nad ohněm a samozřejmě několik barů a venkovních výstav vás určitě od nudného večera bezpečně zachrání.

Není tak překvapením, že zde můžete navštívit  i letní kino. Kasárna Karlín mají také výhodu, že pokud se dočkáte nepříznivého počasí, snímek se pouští v přítomném kinosále pod střechou. Promítá se zde každý čtvrtek a sobotu.

Kino Pláž

Nováček mezi pražskými letními kiny láká už jenom svým názvem. Kino Pláž leží v místě jedinečného Holešovického přístaviště a byla by chyba se do těchto míst alespoň jednou za léto nepodívat. Kromě toho, že zde najdete filmy převážně promítané v rámci festivalu Das Sommerkino, program je ještě mnohem bohatší.

Posaďte se na holešovický píseček a v potemnělé noci propadněte pocitu, že se koukáte na film na opravdové pláži. Nějaké to dobré pivo k filmu vám jistě pomůže.

Na střeše

Pokud chcete prožít opravdu neopakovatelný zážitek spojený s unikátním místem a filmovou zábavou, určitě si vyberte jedno z kin, které vás zavede na střechu. První z těch, která patří mezi ta nejméně okoukaná, je DOX – Evergreen. Každou středu si zde pro vás připraví film na travnaté střeše multifunkčního sálu DOX+. Navíc je zde znovu výhoda, že když počasí nebude přát, je možné se podívat na film uvnitř.

Dalším vítaným a již tradičním místem je střecha Veletržného paláce. Zde vám program nabídne hlavně poctivé artové filmy, které nestárnou. Velmi zajímavý zážitek můžete čekat také na střeše domu Radost. Byť je zdejší program nepravidelný a musíte poctivě sledovat jejich facebook, vrcholek funkcionalistického domu odborů stojí za návštěvu i bez ohledu na to, jestli se ten večer bude konat filmové představení nebo nikoli.

KAM DÁL: Matador socialistických hudebních hvězd: Petr Hannig se zoufale pokoušel dostat do vrcholové politiky

 

Klíčová slova: