Další nehoda na železnici: U Prahy vykolejilo sedm vagónů, dva lidi jsou zranění

 

Ve Mstěticích u Prahy dnes vykolejily vagony poblíž železničního přejezdu. Na vlečce ujelo 32 odstavených vozů, z nich sedm vykolejilo. Poškodily osobní auto, sloup trakčního vedení a drážní budovu, takzvané stavědlo. Dva lidé jsou zranění, řidič osobního vozu lehce, po ošetření na místě byl převezen do Nemocnice na Bulovce, pracovník dráhy byl ošetřen na místě.

Vagony vyjely po 9:00 a projely přes železniční přejezd, který byl zabezpečený světelnou signalizací a závorami, ale zařízení v době průjezdu vagonů nesignalizovalo blížící se železniční vozy. Ty po střetu s projíždějícím automobilem vykolejily. "Drážní inspekce zahájila šetření mimořádné události," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místě probíhají vyprošťovací práce

Na místě pracují drážní hasiči. Vykolejené vagony vyprošťují pomocí speciální techniky. Na místě jsou tři vozidla včetně vyprošťovacího automobilu.

Provoz mezi stanicemi Praha Horní Počernice - Čelákovice je přerušen. České dráhy, cestující do a ze zastávky Zeleneč mohou využít linku 353 pražské hromadné dopravy. Mstětice jsou částí obce Zeleneč.

KAM DÁL: Železniční nehoda, kterou se komunisté pokusili zamlčet. Mrtvých bylo přes sto

Klíčová slova: