Koloběžka pro dospělé je další plnohodnotnou alternativou pro zdravý pohyb

Za posledních několik let se však sortiment koloběžek zcela zásadně proměnil
  |  Komerční sdělení

Nikdo asi nepochybuje o tom, že králem mezi sportovní výbavou každého dospělého je kolo. Někdo se k tomu věnuje lyžování, jiní jezdí na in-line bruslích, ale kolo prostě dominuje. Napadlo vás však začít jezdit na koloběžce?

Pokud jste milovníkem pohybu, tak nejspíš ano. Na koloběžku si možná vzpomínáte z dětství. Za posledních několik let se však sortiment koloběžek zcela zásadně proměnil. Už není jen pro děti a s nosností 100 kg unese i poměrně velkého chlapa. Nemusí se na ní jezdit pouze po asfaltu a na krátkou vzdálenost. Koloběžky si vyberete i pro dlouhé trasy, do terénu, nebo si pro akrobatičtější jízdu pořídíte freestyle koloběžky.

Jak se bavit s koloběžkou?

Dětem to radit nemusíte, jako dospělí se však nad využitím koloběžky před jejím pořízením zamýšlíme. S koloběžkou se dají podnikat skvělé výlety. Je skladnější než kolo a dává nám obvykle i větší svobodu při pohybu. Dá se s ní jezdit po cyklotrasách i lesních stezkách. Koloběžku využijete jako singles, ale jako vybavení pro pár, partu přátel či sportovní vybavení pro celou rodinu bude rozhodně ještě zábavnější.

Nebojte se, že na koloběžce nespálíte kalorie

Někteří lidé se mylně domnívají, že jízda na koloběžce není namáhavou. Mnozí tvrdí: je to přesně naopak, na koloběžce se zapotíte ještě více než na kole. Jak to tedy je?

Na koloběžce se vám budou kalorie shazovat velice snadno a rychle získáte rovněž kondičku. Koloběžka pro dospělé je vynikající fitness nářadí, jež nabízí zdravý a hodně bezpečný pohyb pro dospělé každého věku.

Elektrické koloběžky

I koloběžky dostihla elektrifikace. Pro sportovní využití si elektrické koloběžky nepořizujte. Jestliže ale plánujete koloběžku využívat třeba na přesun do zaměstnání, do školy, a navíc jde o delší vzdálenosti, bude se vám hodit právě koloběžka s elektrickým pohonem.

Klíčová slova: