Praha 6 vzkvétá: Budují se nová sportoviště, na své si přijde i Strahov

Stadion s největší rozlohou na světě
 

Praha 6 plánuje vybudovat na svém území nová sportoviště, vyrůst by měly například na Strahově nebo ve Střešovicích.

Městská část dlouhodobě vyhodnocuje možnosti výkupů pozemků od soukromých majitelů průběžně - v současné době například uvažuje o výkupu pozemku za účelem vybudování sportoviště v ulici Pod Novým lesem.

Sportoviště na Ruzyni či Střešovicích

Další pozemky, vhodné pro umístění sportoviště, jsou například v Ruzyni či Střešovicích. Podle Stárka nyní městská část jedná se zástupci hlavního města a s Českým vysokým učením technickým v Praze (ČVUT), které vlastní části pozemků na Strahově. Cílem je možná směna pozemků v rámci Kampusu Dejvice tak, aby bylo sdruženo vlastnictví pozemků. Současně pokračují debaty s místními spolky i soukromými zájemci o provozování budoucího fotbalového hřiště.

Nákup pozemků

Již dříve městská část vykoupila soukromé pozemky v sousedství základní školy Norbertov. Podle Stárka v současnosti radnice připravuje projekt na vybudování multifunkčního hřiště v nově rozšířeném areálu školy.

Na nákup nových pozemků, které budou využité pro sportovní účely, plánuje radnice podle Stárka použít mimo jiné peníze od společnosti Sports centre Ladronka. Firma chce na nynějším bývalém hřišti pod Televizní věží na Strahově stavět bytové domy. Nutná je ale změna územního plánu, o které bude jednat magistrát. Praha 6 už v únoru změnu podpořila. Radnice od firmy získá 3,29 milionu korun, pokud bude domy možné postavit. Peníze mají sanovat zvýšené náklady radnice na veřejné služby v lokalitě, které s sebou nese postavení domů.

Prolomení územního plánu

Prolomení územního plánu na Strahově kritizovala Občanská iniciativa starého Břevnova Sdružení Tejnka nebo opoziční zastupitelé městské části. Změny územního plánu v Praze 6 podle dřívějšího vyjádření opozičního zastupitele Ondřeje Chrásta (Piráti) nahrávají spekulacím s pozemky.

KAM DÁL: Rajčata v obchodech často nemají dostatečnou kvalitu. Nenechte se napálit