Bouře řádila velmi silně: středočeští hasiči měli 70 zásahů, blesk zapálil stodolu

Hasiči po bouři bojovali s rozsáhlým požárem
 

Příroda se zkrátka řídí podle svých vlastních pravidel a lidské zájmy ji příliš nezajímají. A tak i bouře, která se v pátek večer přehnala nad územím našeho státu, způsobila značné škody, z nichž mnohé museli řešit i středočeští hasiči. 

Kvůli silným bouřkám měli středočeští hasiči v pátek do desáté hodiny večerní 70 zásahů. V Lázních Toušeň v okrese Praha-východ například blesk zapálil stodolu. Byl kvůli tomu vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu ze tří řekla mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová.

Hořela stodola

V městysu Lázně Toušeň po zásahu bleskem vzplála kolem dvacáté hodiny stodola o rozměrech 30 krát 80 metrů v zemědělském podniku. Nebyl nikdo zraněn a škody zatím nejsou známy, ale požár zasáhl celou stodolu. Hasiči bránili, aby se oheň rozšířil na okolní budovy, ve kterých byla podle Fliegerové hospodářská zvířata. Zhruba ve 21:00 dostali hasiči požár pod kontrolu.

Třicet jednotek

Na likvidaci ohně se podílely dvě desítky hasičských jednotek. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, který je využíván právě třeba v případech rozsáhlých požárů, ohrožení chovů hospodářských zvířat nebo nutnosti koordinace velkého počtu jednotek.

Silné bouřky s větrem a přívalovými dešti působily hlavně pády stromů a větví. Přibylo také podle Fliegerové dopravních nehod.

KAM DÁL: Nejdelší mužské vlasy na světě: Vietnamský muž si je nemyl 80 let.

Klíčová slova: