Tipy na aplikace, které vám pomohou při sportu a zdravém životním stylu

Možnosti vyhledávání v Petal Search jsou opravdu široké
  |  Komerční sdělení

V horkých letních dnech je dobré sledovat svůj pitný režim. Stejně tak je fajn mít přehled o svém zdraví a sportovní aktivitách. V dnešní době už naštěstí existují mobilní aplikace, díky kterým budete mít o všem přehled, a navíc vám umožní sledovat, jak se daří naplňovat vaše cíle. Vytipovali jsme pro vás některé z těch nejzajímavějších.

Pokud žijete aktivním životem a chcete mít přehled o tom, jak vám vychází vaše dlouhodobé plány na uběhnutí tisíce kilometrů za rok nebo na spálení obrovské hromady kalorií cvičením jógy, nejlepším nástrojem na sledování jsou obecně chytré náramky nebo hodinky. Zvládnou samy určit, jakou aktivitu právě provozujete, a pořídit o ní užitečné záznamy. Každý výrobce chytrých náramků a hodinek má většinou vlastní mobilní aplikaci, která vám pak dokáže zpracovat přehlednou zprávu o vaší aktivitě. Například zařízení Huawei má vlastní aplikaci Huawei Zdraví. Existuje ale řada dalších aplikací z nejrůznějších zdrojů. Pro jejich snadné vyhledávání existují nástroje jako například Petal Search. Ten funguje tak, že pokud hledáte třeba aplikaci na běhání, ukáže vám všechny dostupné aplikace, ať už jsou v obchodu Google Play, nebo třeba v Huawei AppGallery. Všechno potřebné tak najdete na jednom místě a na vás už je, kterou z aplikací si vyberete.

Běhání pod dohledem aplikace

Výběr aplikací, které vám pomůžou s běháním, je skutečně široký. Mezi oblíbené patří Studio, Nike Training Club, Nike Run Club, Strava a rozšíření pro tuto aplikaci, Fitify nebo Endomondo. Tyto aplikace se zaměřují nejen na běhání, ale i na na sledování pohybových aktivit nebo na poskytování různých sestav cviků - každá aplikace má pak nějakou svoji vychytávku, ať už jsou to prvky sociálních sítí, nebo trenéři z řad světových sportovců. Tyto aplikace naleznete téměř výhradně prostřednictvím Petal Search, protože jsou dostupné na jiných místech než v AppGallery. Petal Search ale i tak umožňuje jejich snadnou instalaci jedním tlačítkem.

Jóga v pohodlí domova

Ne každý má čas nebo chuť chodit na skupinové lekce jógy. Alternativa pořídit si soukromého lektora také není dostupná pro každého. Stále více lidí proto volí cvičení jógy s mobilními aplikacemi. Ty nabízí různé úrovně cvičení od úplných začátečníků až po zkušené jogíny. Při cvičení jógy vám může pomoci například Yoga Daily Fitness, ideální aplikace pro začátky s jógou. Obsahuje dostatečné množství poloh na zlepšení pružnosti, posílení těla a zároveň je bezplatná. Pocket Yoga, Yoga Studio a Down Dog mohou být skvělými alternativami v případě, kdy naberete dostatek zkušeností se základními cviky.

Dieta pod kontrolou

Pitný režim můžete sledovat s aplikací Drink Water Reminder nebo některým z podobně pojmenovaných klonů. Tento typ aplikací umožňuje nastavovat denní, týdenní a měsíční cíle, upravovat je a posílat upozornění, že byste se měli napít. Nejčastěji tyto aplikace hlídají konzumaci čisté vody, ale některé si poradí i s dalšími tekutinami. Příjem kalorií zase sleduje třeba Lifesum nebo MyFitnessPal. Lifesum navíc umí doporučit i různé druhy jídelníčku pro osoby se specifickými dietami. MyFitnessPal je zase skvělá aplikace v případě, že chcete své kalorie sledovat do detailu a máte další aplikace, se kterými potřebujete tato data sdílet pro komplexnější přehled o vašem životním stylu. Velmi oblíbené jsou také české Kalorické tabulky, které umožní zápis jídelníčku, ale fungují i jako databáze nutriční hodnoty opravdu velkého množství potravin i jídel.

Pro lidi, kteří zapomínají brát léky

Zdraví není jen pohyb a sledování kalorií. Například pro seniory nebo pro lidi s chronickými zdravotními problémy mohou být užitečné i aplikace, které hlídají pravidelný příjem léků. Zde může posloužit například TickTick nebo MyTherapy, kde můžete podrobně sledovat, jaké léky berete, kdy a kolik jste si jich vzali, případně dokonce připomenout, že si své léky máte vzít.

Abyste nemuseli při vlastním vyhledávání složitě otevírat několik různých aplikací, Petal Search nabízí dokonce i vyhledávací políčko, které si můžete umístit na domovskou obrazovku svého telefonu. Pak stačí jedním dotykem začít vyhledávat a během pár vteřin víte vše, co potřebujete vědět, nebo dohledáte aplikaci, kterou potřebujete.

Možnosti vyhledávání v Petal Search jsou opravdu široké. Kromě vyhledávání aplikací zvládá Petal Search dokonce i zastoupit funkci plnohodnotného vyhledávače. Dále přináší zprávy z mnoha různých zdrojů a poradí si i s vyhledáváním obrázků nebo videí.

Petal Search je jedinou aplikací, která kromě běžných výsledků vyhledávání umí hledat i mezi aplikacemi ve větším počtu aplikačních obchodů. Díky tomu nabízí uživatelům chytrých telefonů Huawei obrovské množství aplikací, ze kterého si snadno vyberou. Život s mobilními službami Huawei je díky Petal Search mnohem snazší.

Další informace o aplikaci Petal Search - Find Apps najdete zde.

Klíčová slova: