Roušky ve vnitřních prostorách a zavřené bary opět ve hře: Zapište si data 9. a 14. září

 

V Praze bude od příští středy 9. září kvůli epidemii nového typu koronaviru povinné nosit roušky v obchodech a nákupních centrech. Od stejného data bude nutné od půlnoci do 06:00 uzavírat provozovny stravovacích služeb. Opatření cílí především na noční kluby a bary, řekla na dnešní tiskové konferenci ředitelka sekce ochrany a podpory veřejného zdraví hygienické stanice hlavního města Zdeňka Shumová.

Šéfka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová uvedla, že opatření reagují na srpnové výskyty onemocnění vyplývající z návštěv barů a nočních klubů. „Tato zařízení se významně podílejí na šíření toho onemocnění," uvedla. Praha zůstává v tzv. semaforu okresů v oranžové barvě. „Nedošlo bohužel ke zlepšení situace," dodala.

V Praze zůstane povinné nosit roušky v hromadné dopravě, ve všech vnitřních prostorách nádražních budov i na Letišti Václava Havla.

Školáci a roušky

Od 14. září navíc budou školáci v Praze muset nosit roušky ve společných prostorech škol. Jde o opatření pražské hygieny reagující na šíření koronaviru. Ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová dnes novinářům řekla, že kumulativní nárůst nově nemocných činí 726 za posledních několik dnů, 68 nemocných je mezi dvacetiletými. Stoupá i počet nemocných v nejrizikovější skupině starších nad 65 let.

KAM DÁL: Koronavirus jako strašák školáků: Jak posilovat imunitu v kolektivu...

Klíčová slova: