Boj s pomerančovou kůží nemusí být marný. Jak se zbavit celulitidy?

Někdy opravdu není důvod se stydět
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Celulitida trápí spoustu žen bez ohledu na to, zda jsou štíhlé či silnější. K jejímu zmírnění napomáhá zdravá strava, dostatek pohybu, používání speciálních krémů a lipomassage. Jak na to?

Zásadní otázka je, kde se celulitida vlastně bere? V těle máme miliardy buněk, jejichž úlohou je vytvářet tukové rezervy. Ty se jmenují adipocyty. Tukové buňky, neboli adipocyty, mohou zvětšit objem až na šedesátinásobek své velikosti. Tím stlačují cévy a zhoršují prokrvení kůže. Ta přestane být hladká, vytvářejí se hrbolky a celulitida je na světě. 

Vznik celulitidy je podmíněn takovými faktory, jako je dědičnost, hormonální poruchy, rozložení tukové tkáně, nadváha, ochablé svalstvo, špatný krevní oběh, nezdravý životní styl, málo pohybu, nevhodná strava, příliš alkoholu nebo kouření. Pomerančová kůže se může začít objevovat už od dvanácti let, protože právě v tomhle věku se hormony chovají dost chaoticky.

Nevzdávejte se a bojujte

Ke zmírnění celulitidy je třeba přistupovat komplexně a vytrvale. Nesmíte zapomínat na pitný režim, dodržovat pravidelnost v jídle, omezit příjem tuků a konzumovat zdravou a vyváženou stravu. Krémy samotné nepomohou. Jsou účinné v kombinaci s pohybem a masáží. Nejvhodnější doba aplikace je po ranní a večerní koupeli či sprše, když je pokožka prokrvená, a tedy připravená. Teprve tehdy pomáhají krémy zpevňovat a zeštíhlovat.

Další příčinou vzniku celulitidy mohou být antikoncepční pilulky nebo hormonální léčba. Je to jednoduše proto, že nadměrné množství estrogenu zadržuje v těle vodu a podporuje činnost enzymu, který se specializuje na ukládání tuku na stehnech. 

„Jejich přidanou hodnotou je příjemná konzistence a vůně. Ještě než začnete s aplikací krémů, nezapomeňte jednou týdně na peeling. Pro zachování zdravé a nepoškozené pleti si raději vyberte přípravek se šetrnými mikrozrníčky,“ radí majitelka jednoho salónu krásy Pavlína Kučerová.

Pleť je po něm totiž jemnější, hydratovaná a vláčná. „Následně aplikujte na problematická místa zeštíhlující tělový gel. Jeho složení pomáhá vašemu tělu zeštíhlet, zbavit se toxinů, zpevnit se a revitalizovat,“ dodává odbornice na přírodní kosmetiku. 

Otužujte se a hýbejte se

Rozproudění krve zlepší kvalitu pokožky, její pružnost, pevnost i povrch. Pravidelně se kartáčujte masážním kartáčem nebo tvrdší žínkou – lufou. Dopřejte si saunu – pokud ji snášíte, ale rozhodně se otužujte střídáním teplé a studené sprchy. Zrychlením krevního oběhu se z těla lépe odplavují toxické látky a vaše pokožka pak bude mít lepší barvu i kvalitu.

Pomáhá i metoda lipomassage 

Pokud vás trápí nejen celulitida, ale například i tukové polštářky nebo povadlá pokožka, existuje řešení. Francouzská metoda lipomassage je elegantní a bezbolestná. Provádí se pomocí speciálního masážního přístroje, jenž využívá podtlak a rolování válečků v aplikační hlavici. Tato metoda harmonizuje pojivové tkáně, zvyšuje krevní a lymfatickou cirkulaci, a tím podporuje vyplavování odpadu látkové výměny.

Napomáhá rovněž odbourávání tuků a přispívá k celkové relaxaci. Výsledkem je štíhlejší, vyrýsovanější tělo a hladší a pružnější kůže. Lipomassage zabere tam, kde nepomáhá dieta a cvičení. Již po šesti aplikacích lze vidět výrazné zlepšení. Úspěch této metody spočívá v tukových buňkách. Lipomassage totiž aktivuje lipolýzu (štěpení a uvolňování tuků) v jádru tukové buňky.

KAM DÁL: Problémy se spánkem mohou vést k vážným nemocem. Zdravý spánek totiž doslova léčí.