Gabriela Koukalová: Je načase pokračovat vlastní cestou. Sportovní manželství končí rozvodem

Tahle láska už patří minulosti. Manželé Koukalovi potvrdili rozvod
 

Jsou tomu teprve čtyři roky, co se bývalá biatlonistka a žena, která vnesla nejen do tohoto sportu mnoho zajímavých otázek, Gabriela (tehdy) Soukalová provdala za badmintonistu Petra Koukala. Tehdy jí stačilo zaměnit v příjmení pouze první písmeno... I přesto se ale ukázalo, že ani sportovním hvězdám nemusí manželství vyjít a v tuto chvíli prožívají konec svého vztahu. 

Bývalá biatlonistka Gabriela Koukalová se po čtyřletém manželství rozvádí s někdejším badmintonistou Petrem Koukalem. Mistryně světa a vítězka Světového poháru to uvedla v prohlášení na sociálních sítích.

Cesty se rozdělují...

„Občas se stane, že se společná cesta dvou lidí rozdělí, a pak je načase pokračovat cestou jinou, vlastní. To je nyní i náš případ, můj a Petrův,“ napsala Koukalová, rozená Soukalová. „Potvrzuji, že se plánujeme s Gabčou rozvést. Stále jsme však v kontaktu jako přátelé a to stejné platí o našich rodinách, které nám v posledních měsících byly oporou. Také proto předem děkuji všem, že budou respektovat soukromí nejen naše, ale právě i našich nejbližších,“ uvedl Koukal.

Není to otázka náhlého rozhodnutí

Od sebe už jsou několik měsíců. „A žádost o rozvod je "pouze" formálním krokem. Ukázalo se, že naše představy o partnerském životě jsou odlišné. Možná jsme to pochopili pozdě právě proto, že jsme na začátku vztahu kvůli náročnému sportovnímu programu nesdíleli stejnou domácnost a netrávili spolu tolik času.“

Koukalová a Koukal, od letoška předseda badmintonového svazu, měli svatbu v nedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci v květnu 2016.

Koukalovi chtějí zůstat přáteli

„Vzhledem k tomu, že jsme dva rozumní lidé a mluvíme spolu, doufám, že se i po rozhodnutí odejít z manželství dokážeme domluvit a pokračovat v přátelském duchu. Nyní bych se ráda soustředila především na svou rodinu a práci, která mě čeká. Věřím, že to pochopíte a budete nám oběma držet palce,“ uvedla Koukalová.

KAM DÁL: Zázrak jménem probiotika: Ovlivňují naši imunitu, chrání nás před patogenními bakteriemi.