Poslanec byl s koronavirem doma a v online přenosu líbal ženu na prsa

Co všechno je možné...
 

V Argentině vyvolal pozdvižení poslanec tamního parlamentu, který políbil na prsa svou partnerku doma na gauči. Stalo se to ale během jednání sněmovny, které se kvůli pandemii covidu-19 konalo prostřednictvím videokonference.

Vedení dolní komory parlamentu poslanci okamžitě pozastavilo výkon mandátu s tím, že posléze projedná trest za tento incident. Juan Emilio Ameri pak sám mandát složil. „Nebylo mým úmyslem zneuctít tutu váženou komoru parlamentu, mé kolegy a kolegyně poslance ani občany, kteří mě zvolili,“ napsal Ameri v rezignačním dopise.

Manželka byla po operaci

V argentinském parlamentu bývá nyní vzhledem k pandemii přítomna jen část poslanců, ostatní se objevují na rozčleněné obří obrazovce. A na ní se ukázalo, že zatímco jiní poslanci debatovali o předloze zákona, Ameri z vládní strany stáhl tričko své partnerce z části prsou, která políbil.

„Měli jsme špatné připojení, internet pořád padal, a když vyšla má partnerka z koupelny, zeptal jsem se jí na její implantáty, protože před deseti dny byla na operaci. Řekla, že je to dobré, a ukázala mi jizvy. Tak jsem se jí zeptal: můžu ti dá pusu? Pak jsem jí políbil prsa, to je všechno,“ popsal čtvrteční událost sedmačtyřicetiletý poslanec.

Předseda parlamentu Sergio Massa po incidentu přerušil schůzi, aby oznámil "poslancův závažný přestupek". „Nastala situace, která nemá nic společného s normálním provozem sněmovny," uvedl Massa a vybídl k pozastavení činnosti Ameriho a vytvoření komise, která navrhne trest. Poslanec ale sám rezignoval.

Různé reakce

„Jsem zoufalý a stydím se,“ řekl Ameri v rozhovoru v argentinské televizi. „Má partnerka je na tom také velmi špatně, teď doma pláče, dotýká se to i mého okolí...promiňte, nemohou už mluvit.“

Incident vyvolal v Argentině různé reakce. Jedna z argentinských uživatelek twitteru s 10 000 fanynkami vyjádřila "naprosté znechucení" poslancem a vyzvala ho k demisi. Poslankyně María Rachidová z Buenos Aires se naopak pozastavila nad takovým povykem a moralizováním kvůli jednomu polibku. Zákonodárce by podle ní měl být potrestán, ale mírně - tedy třeba jako jeho kolegové, kteří si zasedání krátí herními aplikacemi.

KAM DÁL: Pirát Snížek: ANO za 4 roky v kraji ukázalo, že lhát a manipulovat je pro ně běžné.

Klíčová slova: