Pražírna kávy zpod Malých Karpat má co nabídnout

Pokud jste milovníkem 100 % Arabicy, Ebenica vám jistě ulahodí
Zobrazit fotogalerii (4)
  |  Komerční sdělení

Ať už máte rádi kávu hořkou, nebo naopak oceníte v espressu spíše ovocné tóny, značka kávy, kterou vám nyní představíme, dokáže ulahodit opravdu každému. Není se čemu divit, vždyť na trhu je již více než 10 let.

Výběrová káva Ebenica s tradicí od roku 2009

Řeč bude o slovenské kávě Ebenica, kterou ještě v roce 2009 založil Marek Fajčík. Marek byl odjakživa milovníkem kvalitního jídla a nápojů, no a káva k nim patřila také. Během své kariéry v nadnárodních společnostech měl možnost hodně cestovat, a tedy i ochutnávat. Když si všiml, že káva v zahraničí chutná vždy mnohem lépe než doma, rozhodl se, že opustí teplé místo ve velké firmě a začne podnikat. Jak jinak než s kávou.

Bohaté kávové portfolio, které zachutná…

Od okamžiku vzniku značky až po současnost už uběhlo jedenáct let a firma si vybudovala své jméno nejen doma, ale i v zahraničí díky vysoké kvalitě, čerstvosti, ale především chuti. V nabídce jejich e-shopu s kávou najdete téměř 20 káv různého původu, odrůd, složení, pražení, a tedy i chuti. Představíme vám ty nejpopulárnější.

Pestrobarevný svět 100 % Arabica káv

Pokud jste milovníkem 100 % Arabicy, Ebenica vám jistě ulahodí. Drtivou většinu jejich káv totiž tvoří právě 100 % Arabica. Kromě běžných „stálic“ s tradičními tóny čokolády a oříšků, jakými jsou například Brasil Santos či Colombia Supremo, nabízí Ebenica i ovocnější kávy s vyšší aciditou. Velmi oblíbenou je edice káv Limitka, která na pravidelné bázi představuje výběrové kávy z celého světa. Právě tyto 100% Arabica kávy mají svěžejší, ovocnější tóny, které potěší zejména fanoušky kyselejších espresso káv.

Klasická chuť italské kávy

Jestliže naopak preferujete silnější kávy s hořkými tóny tmavé čokolády a tabáku, určitě ochutnejte některou z kávových blendů Ebenica. Mnohé z nich byly oceněny v americké soutěži Coffee Review či britské Great Taste. Například letošním vítězem Great Taste v kategorii espresso káv Ebenica Intensivo, která získala 2 zlaté hvězdy, je charakteristická zemitější, se sladkou chutí, s tóny čokoládového krému, javorového sirupu a oříšků.

Káva skutečně pro každého

Bohužel, jsou mezi námi i lidé, kteří kávu milují, ale nemohou ji pít tolik, kolik by chtěli, nebo její konzumaci musí značně omezovat. A proto tým lidí z pražírny EBENICA COFFEE vymyslel unikátní produkt. Kromě dnes již klasické bezkofeinové kávy, kterou u nich najdete pod názvem Ebenica Zero, vyrábějí i nízkokofeinovou kávu Ebenica Siesta. V čem je tahle káva unikátní?

Tak v první řadě zpracováním – zelená kávová zrna jsou totiž kofeinu zbavovány za pomoci tzv. Swiss Water Process, což je šetrný a zdraví neškodný certifikovaný proces, který nepoužívá oxid uhličitý nebo jiná organická rozpouštědla a chemické látky. I pražení této kávy je trošku světlejší, aby se jednak v kávě uchovaly cenné látky a zároveň zvýraznily její chuťové tóny mandlí, melasy a mandarinek. Navíc, testy z akreditované zkušební laboratoře ALS SK ukázaly, že Ebenica Siesta má nejenom o polovinu méně kofeinu než běžná kofeinová Arabica, ale taky že obsahuje velmi mnoho polyfenolů, tedy zdraví prospěšných antioxidantů. Díky tomu si mohou chuť kávy vychutnat nejen lidé s vysokým krevním tlakem, ale i těhotné či kojící ženy.

Klíčová slova: