Koronavirus: Praha spustila web pro zájemce o testy na covid-19

 

Pražský magistrát spustil web, kde se zájemci o testy na covid-19 dozví o nejbližších volných termínech testování na pražských odběrových místech. Informoval o tom dnes mluvčí Prahy Vít Hofman. Web, který je propojen s rezervačními systémy jednotlivých míst, je určen pro zájemce o testování se žádankou i pro samoplátce. Postupně se do něj zapojí další místa v Praze i ve Středočeském kraji.

Stránky fungují na doméně covid.praha.eu, lidé se na nich dozví také cenu testování a u vybraných míst i průměrnou čekací dobu. „Od dnešního dne se s dodáváním dat zapojí první dvě odběrová místa. Od příštího týdne se přidají další. Věřím, že Pražanům tento web, ze kterého se mohou na testy pohodlně registrovat, zjednoduší už tak náročnou životní situaci, ve které se nyní mnozí nachází," uvedl primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Odběrová místa

Magistrát zároveň pracuje na otevření dalších odběrových míst, jedno začalo fungovat ve čtvrtek v městské poliklinice ve Spálené ulici. „Na začátku příštího týdne bude znovu spuštěno drive-in testovací místo na Výstavišti v Holešovicích. Další odběrová místa jsou v různé fázi přípravy na jednotlivých městských částech, které rovněž usilují o posílení odběrové kapacity," uvedla radní Milena Johnová (Praha Sobě).

Praha je nejzasaženější

Praha je epidemiologicky nejvíce zasaženým regionem v republice. Ke čtvrtečním 18:00 přibylo podle dat pražských hygieniků za 24 hodin 529 zjištěných případů nemoci covid-19, ve středu to bylo ve stejném časovém intervalu 587 případů. Nejvyšší denní nárůst od začátku března, kdy se v Česku objevili první nakažení, byl v Praze minulý čtvrtek, a to 601 případů. Od začátku epidemie bylo v Praze podle hygieniků zaznamenáno 13 582 případů covidu-19, zemřelých s nemocí je evidováno 124. Aktuálně nemocných bylo ve čtvrtek večer 6 562.

KAM DÁL: Proč jít k volbám? Stále je čas rozhodnout se jít volit, stále máme čas vystavit účet politikům

Klíčová slova:
web