Ve Středočeském kraji přibylo za uplynulý týden 3 775 nakažených

Nakažených ubývá, v nemocnicích je víc místa. Vyhráno ale není
 

Ve Středočeském kraji přibylo za uplynulý týden 3 775 nových případů nákazy koronavirem. Jde o srovnatelný počet nových případů jako týden předtím. Rizikové skóre PES je v kraji 57, tedy na stejné hodnotě jako minulý pátek.

Během týdne ale vzrostlo až na 62, opět se ale snížilo, vyplývá z informací na webu ministerstva zdravotnictví.

598 případů za čtvrtek

Ve čtvrtek přibylo ve Středočeském kraji 598 nových případů nákazy. Od začátku pandemie se zde nakazilo 66 457 lidí, vyléčit se podařilo 56 179 nakažených. S nemocí covid-19 zemřelo 809 lidí. Nyní je v nejlidnatějším regionu republiky 9 469 aktivních případů. Ve čtvrtek přibylo 117 vyléčených a čtyři zemřelí.

Nejlépe jsou na tom Benešov a Nymburk

Mezi okresy Středočeského kraje má nejvyšší skóre PES Benešov a Nymburk, a to shodně 81. Nejnižší skóre mají naopak okresy Praha-východ a Praha-západ, kde kleslo pod 50. V porovnání s kraji patří Středočeský kraj mezi kraje s nižším rizikovým skóre. Shodné skóre PES má například Moravskoslezský, Plzeňský nebo Liberecký kraj. Nižší PES má jen Praha.

Nových případů koronaviru přibylo ve čtvrtek v republice opět méně než před týdnem, laboratoře odhalily 4 048 nakažených. To je asi o 2 400 méně než minulý čtvrtek, proti středě je nárůst nižší zhruba o 900 případů.

Méně lidí v nemocnicích

Klesá také počet nemocných, jejichž stav vyžaduje hospitalizaci. Podle posledních údajů za středu jich bylo v nemocnici 5 210, o 200 méně než v úterý. Celkový počet zemřelých s covidem-19 stoupl na 7 779, na čtvrtek zatím připadá 60 úmrtí. Rizikové skóre PES zůstává pátý den celorepublikově na 57 bodech, tedy ve třetím z pěti stupňů pohotovosti. Prozatím ale platí epidemická opatření pro celou zemi a platí opatření pro čtvrtý stupeň systému.

KAM DÁL: Sestra bratří Čapků si v životě užila mnoho příkoří. Helena se přesto nevzdávala a bojovala ze všech sil.