Syn Donalda Trumpa Eric: Rozchod rodičů byla užitečná škola, Ivana doma vládla železnou pěstí

Podle Erica byl rozchod jeho rodičů "velmi špinavý"
 

Bouřlivý rozchod rodičů byl dobrou školou pro období, které Eric Trump prožil v době otcova prezidentského mandátu. Syn amerického prezidenta Donalda Trumpa to uvedl v rozhovoru v pořadu televize Fox News, v němž hovořil i o své matce Ivaně Trumpové. Podle něj vládla rodině železnou rukou.

S Trumpem má tato československá rodačka kromě nejmladšího Erika ještě syna Donalda a dceru Ivanku. Eric Trump o matce v rozhovoru hovořil v superlativech. „Je neuvěřitelná, je jedním z lidí, kteří dokážou být elegantní, ale také tvrdí. Říká, co si myslí. Umí být přátelská a laskavá. Vlastně se otci dost podobá, on byl přísný, ale ona vládla železnou pěstí. Říká se děkuji, říká se prosím a otevírají se lidem dveře,“ popsal matčinu výchovu její syn.

Nikdy to prý nepochopí

Manželství Trumpových z let 1977 až 1992 skončilo mediálně propíraným rozchodem, který Eric Trump popsal jako "velmi špinavý". Jeho osobně ale prý připravil na to, co ho pak čekalo za otcovy prezidentské kampaně a prezidentského mandátu.

„Nikdy to plně nepochopím, ale zřejmě tehdy jsme se poprvé stali středem pozornosti a já se musel naučit nevšímat si toho,“ uvažoval mladý muž, jemuž bylo v době rozvodové bouře osm let.

Otec požadoval disciplínu

Ivana Trumpová podle něj navzdory rozchodu Trumpovy politické ambice podporovala. „Když o tom vztahu přemýšlíte, je na něm nejzajímavější, že se ti lidé vydali každý svou cestou po špinavém rozchodu, kterého si všímal celý svět. Když se jí (matky) ale na něj (otce) zeptáte, řekne, že je to nejlepší prezident, a to od ženy, která si prošla tak těžkým rozvodem, znamená hodně,“ vysvětlil Eric.

Otcova výchova podle něj byla "nezvyklá, ale také neuvěřitelná". „Nebyl to otec typu 'Pojďme ven hrát fotbal', ale spíš 'Pojďme na stavbu těch 70poschoďových věžáků',“ řekl o Trumpovi jeho syn. Donald Trump byl prý přísný otec a šestiletému Erikovi při odchodu do školy každý den nezapomněl připomenout "žádný alkohol, žádné drogy, žádné cigarety". Otec prý požadoval disciplínu, ale když byly děti větší, dal jim dostatek svobody a prostoru něco se naučit.

KAM DÁL: Trumpovo jmění se zmenšuje, může za to koronavirus. Nejbohatším Američanem zůstává Bezos.