Babišův hejtman Kubis zasahoval proti demonstrantům, data ze PSA se upravují a Zeman bude strašit na Vánoce

Jan Blatný se prý systémem PES řídit nemusí, když nebude chtít. Aha, tak to jo
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Upravit data tak, aby správně seděla? Žádný problém, PES to umožňuje. Podle čeho se řídíme, to je velká otázka. Jde o to, jak se vyspí Andrej Babiš nebo ministr zdravotnictví Jan Blatný? V zemi, kde chce prezident jména špionů a šéf komunistů ho v tom horlivě podporuje, je asi možné všechno. Alespoň, že Alena Schillerová se o sebe stará, to jsme si oddechli. Brát věci S NADHLEDEM ale bohužel už nejde.

  • "Slavný" PES zase zaštěkal falešně. V sobotu se totiž na chvíli dostal na 59 bodů, což by se blížilo hranici 61, a tedy přesunu do stupně číslo čtyři epidemických opatření. A to by pak znamenalo znovu uzavření hospod, obchodů a dalších služeb. Hned ráno tedy ministerstvo zdravotnictví tento údaj přehodnotilo a nechalo platných 57 bodů. Zázrak? Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška nikoli, prý se jen dopočítaly testy ze čtvrtka. Negativní trend se tak zrušil. Je to jen další důkaz toho, že chaotické předkládání dat pokračuje. Neexistuje nic, čeho by se normální člověk mohl chytit a řídit se tím. Tím spíš, že ministr zdravotnictví Blatný už v pátek řekl, že „přesun do horšího stupně není povinnost“. Takže i kdybychom byli na 67 bodech, nemusí se dít vůbec nic. A pak se tu v tom vyznejte. Řídíme se tedy tím, co se hodí panu ministrovi, panu premiérovi, nebo komu?
  • Letos na Vánoce se opět můžeme "těšit" na projev prezidenta Miloše Zemana. Ovšem kdo si pamatuje na roky předešlé, děsí se toho, aby se na něj třeba nedívaly jeho děti. Jak jim vysvětlit, že hlava státu hrozí pěstí na své spoluobčany v době, kdy má být všude klid a mír? A proč si vyřizuje účty se svými politickými souputníky? Toto vše se v minulosti dělo, přesto se televize Nova rozhodla dát Zemanovi prostor k jeho prezentaci. Škoda, že se nedokážeme poučit z minulosti a ještě takové nesmyslné útoky nazvat "vánočním poselstvím prezidenta republiky". Opatruj nás Ježíšek...
  • Chválíme Alenu Schillerovou, protože na rozdíl od jara tentokrát s návštěvou kadeřnictví počkala až do oficiálního otevření. Ministryně financí se novým účesem neváhala pochlubit na sociálních sítích. Na Instagramu k fotce napsala komentář „konečně vypadám jako člověk“. Toto raději necháme bez povšimnutí, protože člověk opravdu může vypadat jakkoli, osobní názor si necháme pro sebe a navíc samozřejmě nejsme účesová policie. Každopádně je dobře, že paní ministryně takto žije s obyčejným lidem. Škoda, že po vládních opatřeních mnoho kadeřnictví vůbec neotevřela. "Nepřežila."
  • Týdeník Euro před pár dny přišel se zjištěním, že hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis z hnutí ANO sloužil u Pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti ČSSR. Mimo jiné zasahoval proti demonstrantům v rámci Palachova týdne na začátku roku 1989. Později se stal členem Řádu strážců koruny a meče, který je personálně spjat s krajně pravicovou Stranu konzervativní pravice – Řád národa. „Členové řádu jsou vlastenci. Mně se ty jejich myšlenky líbily,“ řekl Kubis pro zmíněné médium. A co ten pohotovostní pluk? Pan hejtman byl prý tenkrát mladý a byla to podmínka, aby se mohl posouvat v kariéře. Jasně, takže teď tu o Červené Karkulce. Tyhle věty jsou klasickou výmluvou. V hnutí ANO ale nic takového vadit vlastně ani nemůže, když ho vede bývalý agent StB Babiš.
  • Předseda KSČM Vojtěch Filip na webu partaje napsal, že u nás zuří pomalu studená válka, protože se neustále mluví o špionech. Podle vrchního komunisty se přitom skloňují pouze špioni z Číny a Ruska, ale o těch západních ani slovo. Jestli ono to ale není tím, že ty z východu potkáte pomalu na každém kroku a kdo ví, kdo všechno je na ruském a čínském velvyslanectví. Navíc by bylo fajn podotknout, že celou tuhle "válku" rozpoutal prezident Miloš Zeman, když si po BIS vyžádal jména těch, kteří u nás v ruských službách špiclují. Už jsme si zvykli, že pan Filip hájí zájmy všech možných zemí, jen ne té české. Takže? Vlastně nic...

KAM DÁL: Vláda má unikátní plán, jak promořit Česko! Pomohou otevřené hospody a kocovina.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.