Pánská kosmetika: Jaký parfém vybrat pro muže?

Jak vybírat, abyste se opravdu trefili do vkusu?
  |  Komerční sdělení

Nevíte, jakou vůni vybrat pro muže? Je to oříšek, protože trefit se do vkusu obdarovaného není snadné. Máme pro vás ale několik tipů, jak si poradit.

Kvalitní parfém pro muže

Samozřejmě je nejjednodušší, když víte, jaké vůně dotyčný používá. Koupit mu stejnou značku a typ vůně nemusíte, dárek má být překvapením, něčím novým. Když řeknete odborníkovi, jaké parfémy má dotyčný v oblibě, profesionál vám pomůže vybrat obdobnou variaci. Stejně tak si ovšem poradí i v případě, když budete chtít specifickou vůni. Svěží, nebo naopak těžší. Orientovat se můžete i dle obliby parfémů. Podívejte se na žebříčky popularity. Velmi oblíbenou je Acqua di Gio od Giorgio Armani. Svěží, citrusová vůně, která se hodí spíš na jaro a léto, ten lehký pocit si dotyčný ale může užívat po celý rok. Pokud má dotyčný raději osobitější parfémy, zaujme jej Hugo Boss Bottled. Dřevitý akcent v kořenitém hávu upoutá na první očichání.

Jak vybírat parfém pro muže?

Další možnou variací jsou i tzv. niche parfémy. Nejedná se o masově vyráběné vůně, takže flakonky z této sekce jsou originálnější. Výhodou je i skutečnost, že niche jsou často unisexové vůně, takže je mohou používat i dámy. Samozřejmě platí, že dotyčný by měl vonět nejen sobě, ale i svému partnerovi. Vůni tak nevybíráte jen dle vkusu muže, ovšem dívejte se po tom, co se líbí vám. Další možností, jak vybrat parfém pro muže, je zakoupit mu voucher a ať si sám vybere v parfumerii. Nebo využijte možnost vyzkoušení vzorků vůní. Pár vybraných voňavek vám v parfumerii dají do malé lahvičky a můžete doma čichat. Přece jen v parfumerii se vám po pár otestování stane, že vám vše bude splývat. Když si ale vezmete flakonky domů, akcent vůně se více rozleží a vy i váš partner najdete tu pravou. Nebojte se experimentovat, svět vůní nejsou jen Old Spice a levnější produkty z drogerie.

Klíčová slova: