Mop je důležitým pomocníkem v udržování čistoty vašeho domova

Častým vytíráním zabráníte tomu, aby se alergeny hromadily
  |  Komerční sdělení

Naše podlahy obsahují mnohem více choroboplodných zárodků, než si myslíme. Jsou vystaveny všemu, od našich špinavých bot a oděvů, chlupů od domácích mazlíčků, po upuštěné jídlo a řadu dalších nosičů choroboplodných zárodků. Pravidelné čištění je tedy zásadní pro udržení hygieny vašeho domu. Od toho je tady čisticí mop.

Typy sad mopů

Mop + vědro

Tento stále rozšířenější mop systém je velmi praktický. Čištění se provádí mopem a vyždímáním pomocí ždímače umístěného nad nádobou na vodu. Točení lze provádět ručně nebo pomocí nožního pedálu a odstředivé síly. Tyto mopy jsou univerzální, dobře se čistí, ždímají a skladují. Díky jeho hlavici s čisticími proužky dokáže pokrýt větší prostor najednou.

Ploché koště + kbelík

Tato košťata mají plochou hlavu vybavenou krytem z mikrovlákna pro čištění podlah. Mopování se tak provádí na lopatě díky svislému systému, který umožňuje stlačit víko. Výhodou tohoto typu je snadná manipulace díky otočné hlavě a možnost snadného sklouznutí pod nábytek nebo mezi nohy nábytku.

Parní mop

Ve skutečnosti lze parou vyčistit téměř cokoli. Dlaždice, parkety, linoleum a další. Dokáže vyčistit i tkaniny, zejména proto, že pára eliminuje nejen bakterie, ale také pachy. Pokud jste se rozhodli pro multifunkční zařízení, můžete si vybrat ten správný doplněk k čištění pohovky, polštářů, a dokonce i matrace. Pokud je vaše pohovka kožená, i na ni můžete použít parní mop. Dokonce je možné jej použít i na interiér auta.

Častým vytíráním zabráníte tomu, aby se alergeny hromadily – a udržujete je tak mimo svůj domov. Důležitou součástí rutiny čištění je vytírání dřevěných podlah vhodným čisticím prostředkem. To vám pomůže udržovat podlahu bez poškrábání. Vyberte si proto ten správný mop.

Klíčová slova: