Mikrovlnné trouby už dávno neplní pouze funkci ohřívání jídel

Před zakoupením mikrovlnné trouby musíte nejprve určit, na kterém místě v kuchyni bude umístěna
  |  Komerční sdělení

V dnešní době nemáme vždy čas vařit. Pracovní tempo a čas strávený v dopravě – to je únavné. Když se vrátíte domů, chcete si spíše odpočinout než si zase stoupnout za plotnu a vařit. Podívejme se tedy, jaké jsou výhody nákupu mikrovlnné trouby.

Výhody mikrovlnné trouby

Multifunkční vaření: mikrovlnné trouby nabízí velké množství funkcí vaření pokrmů. Mezi ně patří rozmrazování, ohřívání jídla, grilování a pečení jako v troubě. Některé mikrovlnné trouby nabízejí možnost páry pro plynulejší vaření.

Kompaktní spotřebič: mikrovlnná trouba je kompaktnější než tradiční trouba. Je spíše vhodná do bytu nebo malých kuchyní. Může být vestavěná nebo volně stojící.

Snadná údržba: údržba tohoto zařízení je snadná. Po každém použití pouze otřete vlhkou houbou, abyste odstranili zbytky po vaření.

Menší spotřeba energie: mikrovlnná trouba spotřebuje méně energie než tradiční trouba.

Samostatně stojící nebo vestavěná mikrovlnná trouba?

Před zakoupením mikrovlnné trouby musíte nejprve určit, na kterém místě v kuchyni bude umístěna. Následně si budete muset vybrat, zda bude vaše nová mikrovlnka volně stojící, nebo vestavěná.

Vestavěná mikrovlnná trouba

Kvůli úspoře místa lze vestavnou troubu instalovat třeba nad lednici nebo nad myčku. Ušetříte si tak místo na kuchyňské lince, které můžete využívat k přípravě pokrmů.

Volně stojící mikrovlnná trouba

Jak již název napovídá, volně stojící mikrovlnku lze umístit přímo na kuchyňskou linku nebo na stůl. Abyste však mohli zařízení připojit, musíte mít poblíž elektrickou zásuvku.

Kombinovaná mikrovlnná trouba

Tento kuchyňský pomocník prošel za několik let mnohými inovacemi, kombinovaná mikrovlnná trouba může plně zastoupit práci ostatních spotřebičů, jako jsou třeba trouba nebo gril.

Usnadněte si práci v kuchyni.