Sušička ovoce má mnoho možností využití. Proč si ji pořídit?

Máte už jasno?
  |  Komerční sdělení

Sušička na ovoce nabírá na oblíbenosti ve stále více domácnostech. Její nespornou výhodou je, že kromě hlavní složky, ovoce, dokáže vysušit prakticky všechno ostatní – a potraviny si tak uchováte na delší dobu. Proč si sušičku pořídit na Vánoce?

Multifunkční využití sušičky na ovoce

Vzhledem k tomu, že sušička ovoce může sušit prakticky všechno jídlo, je možné si s ní vyrobit vlastní bylinky a směsi koření. Stejně je to s bylinnými čaji. Za tímto účelem jednoduše vložte své bylinky na podnosy. Poté vysušte při správné teplotě a po správnou dobu. Poté můžete rostliny sbírat. Máte dvě možnosti: buď je ponecháte tak, jak jsou, celé, a budete je uchovávat ve svazcích, nebo je nasekáte v mixéru, než je dáte do malých nádob, které budete mít označeny.

Jaké jsou výhody sušení potravin?

První výhodou dehydratace je to, že umožňuje dlouhodobé skladování potravin. Po usušení se snadno skladují, protože zabírají méně místa než v mrazáku, a to vše bez použití energie. Tento proces odstraňuje veškerou vodu, která je ve výrobcích, a proto zabraňuje množení bakterií.

Další výhodou této metody je, že umožňuje koncentrování chutí, takže jídlo zůstane stejně chutné, jako kdyby bylo čerstvé. Někdy je chuť dokonce zesílena, jako například v sušených rajčatech!

Další výhodou dehydratace je, že produkty neztrácejí živiny. Pokud jsou sušeny při nízké teplotě, vitamíny, minerály a enzymy zůstanou takové, jaké jsou.

Se sušičkou ovoce můžete připravit lahodné ovocné a zeleninové chipsy, ozdobit dort nebo si pochutnat na odpoledním čaji ze sušených bylin. Je také možné sušit maso – jeho milovníci budou nadšeni!

Už se také těšíte, až poprvé ochutnáte své vlastní sušené ovoce nebo maso? Nebo první ochutnáte lahodný čaj z nasušených bylin? To už je jen na vás.