Bezkontaktní teploměr je nejlepší volba, jak měřit teplotu dětem

Hlavní výhodou tohoto nástroje je jeho schopnost určovat naši teplotu bez nutnosti kontaktu mezi jeho povrchem a pokožkou
  |  Komerční sdělení

Jak již název vypovídá, největší výhodou bezkontaktního teploměru je fakt, že se jím dá změřit teplota jednoduše bez nutnosti kontaktu teploměru s tělem, jelikož využívá k měření infračervenou technologii. To je velice praktické, pokud třeba chcete změřit teplotu nemocnému spícímu dítěti.

Jak bezkontaktní teploměr funguje?

Použití bezkontaktního teploměru je opravdu velice jednoduché. Stačí bezkontaktní teploměr pouze přiblížit k měřenému člověku a na displeji si přečíst výslednou teplotu. Je ale potřeba, aby bylo dodrženo, že mezi člověkem a infračerveným teploměrem nebude žádná překážka a optika čidla nesmí být nikdy mokrá nebo třeba pokrytá prachem.

Často dokáže změřit i více variant, nejen tělo, ale také třeba i vzduch či povrch. Měřit teplotu byste měli ve vzdálenosti 3-5 cm od čela – a během 1 sekundy bude teplota změřena. Můžete si většinou i nastavit, zda chcete teplotu měřit ve stupních Celsia nebo Fahrenheita. Jejich displej bývá podsvícený pro případ, že budete dítěti měřit teplotu v noci.

Jaké jsou výhody bezkontaktního teploměru?

Hlavní výhodou tohoto nástroje je jeho schopnost určovat naši teplotu bez nutnosti kontaktu mezi jeho povrchem a pokožkou. Tato specifičnost vám umožní změřit teplotu těla vašeho dítěte, aniž byste ho museli probouzet, a především, aniž byste mu museli způsobovat nepříjemné pocity při měření pod paží nebo třeba rektálně. Je velice praktický.

Další výhodou je oblast hygieny. Protože teploměr měří tělesnou teplotu na dálku, nabízí dokonale hygienické použití. Na rozdíl od běžných teploměrů proto neriskuje přenos nemocí.

Bezkontaktní teploměry vynikají také přesností a rychlostí. Přesná měření jsou k dispozici během několika sekund.

Mějte vždy po ruce tohoto chytrého pomocníka, který vám poslouží pokaždé, když vašemu dítku nebude dobře.